Η πρώτη Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής

267

Με μνεία στον θάνατο του ιπτάμενου Γιώργου Μπαλταδώρου και στην προκλητικότητα της Τουρκίας άρχισε την ομιλία της στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του φορέα τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το ότι δύο Έλληνες αξιωματικοί παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης, τονίζοντας πως κυρίαρχος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικά είναι οι απάτες κι όχι οι αυταπάτες τις οποίες έχει παραδεχτεί ο πρωθυπουργός ότι είχε.

Η πρόεδρος του νέου φορέα κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και να καταψηφίσουν συνολικά τα κόμματα της «αριστεροδεξιάς συμμαχίας».

Για μία ακόμα φορά η Φώφη Γεννηματά, θέλοντας να ενισχύσει τον προοδευτικό χαρακτήρα του νέου φορέα και να κερδίσει πόντους από μετριοπαθείς ψηφοφόρους, απέρριψε την πιθανότητα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νέα Δημοκρατία επιθυμούν από τη στάση τους να αποκομίσουν προσωπικά πολιτικά οφέλη σε βάρος των πολιτών, εμμένοντας στη στρατηγική της εθνικής συνεννόησης. Η πρόεδρος του νέου φορέα υπεραμύνθηκε την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Σε σχέση με τη συμμετοχή του Κινήματος Αλλαγής στην επόμενη κυβέρνηση τόνισε πως για αυτό θα αποφασίσει ο λαός.

«Δεν είμαστε δεδομένοι» διεμήνυσε και έκανε ειδική αναφορά στα θέματα του εκλογικού νόμου και της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατόπιν εισήγησης της προέδρου του νέου φορέα η Κεντρική Επιτροπή επικύρωσε την επιλογή του Μανώλη Χριστοδουλάκη για τη θέση του γραμματέα. Με αναλογικό χαρακτήρα συγκροτήθηκε και η Εκτελεστική Επιτροπή.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει