ΧΘΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ… ΑΥΡΙΟ…

353

Άθροισμα ποσοστών;

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι απλώς ένας οργανωτικός φορέας που δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες. Δεν δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε οργανωτικές δομές ή εκλογικά ποσοστά. Είναι ένας νέος πολιτικός φορέας που στόχο έχει να μπορέσει να εκφράσει και πάλι τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, τη διαχρονική κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης» ανέφερε ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης στην παρέμβασή του στην  πρώτη συνεδρίαση τής Επιτροπής. Σε μια συνεδρίαση που στο προεδρείο βρέθηκαν αμέσως δυο Ηρακλειώτες, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

 

@patris
Ενός λεπτού σιγή, ν’ αναλογιστούμε πόσο υποκριτές είμαστε…
Kalos poimenas

 

Θέμα νοοτροπίας

…Προσέθεσε ότι ο στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει το Κίνημα Αλλαγής και αυτή η μάχη θα πρέπει να δοθεί έξω στην κοινωνία κι ο μόνος τρόπος είναι η ενότητα. «Είναι απόλυτα κατανοητές και σεβαστές οι πιθανές διαφορετικές ιδεολογικές μας αφετηρίες, όμως αυτό είναι και το βασικό μας όπλο” είπε και συνέχισε: «Το νέο που όλοι επιζητούμε δεν είναι τελικά θέμα ηλικιακό, είναι θέμα νοοτροπίας, μιας νοοτροπίας που αποστρέφεται τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, αλλά βασίζεται στην παραγωγή πολιτικής».

 

εκδηλώσεις που έγιναν  στη Μίλατο για την 195η επέτειο της ηρωικής εξόδου των γυναικόπαιδων και των αμάχων από το σπήλαιο.

Παρόντες και οι τρεις

Παρόντες ήταν χθες τρεις γνωστοί Λασιθιώτες στις εκδηλώσεις που έγιναν  στη Μίλατο για την 195η επέτειο της ηρωικής εξόδου των γυναικόπαιδων και των αμάχων από το σπήλαιο. Στην επέτειο βρέθηκαν ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης μαζί με τον δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη και τον σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Ανδρουλάκη, πρώην στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων.

 

“Έφυγε” η Νίκη

Έφυγε χθες από τη ζωή μετά από μάχη με την αρρώστια η μικρότερη και τελευταία εν ζωή κόρη του παπά Μιχάλη Μανουρά, η Νίκη. Εργάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ως συντηρήτρια. Ερασιτέχνις ζωγράφος, αντλούσε τη θεματογραφία της από την καθημερινότητα. Αποτελούσε μια από τις πιο γνωστές φιγούρες του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, στο οποίο έμεινε πιστή ώς το τέλος. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 στον Άγιο Μηνά και στη συνέχεια η σορός της θα μεταφερθεί στο χωριό της, τα Ανώγεια, όπου και θα ενταφιαστεί.

 

μερικοί από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες… ταβλιού γίνονται στο Καφέπολις

Συγκλονιστικοί αγώνες

Μου έλεγαν ότι μερικοί από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες… ταβλιού γίνονται στο Καφέπολις. Αρκετοί είναι οι παίκτες που πάνε για πρωτάθλημα- δυο από αυτούς ο γιατρός κ. Νικολετάκης και ο κ. Βουρεξάκης- αρκεί να έχουν σχέδιο και φυσική κατάσταση! Την υπομονή την χρειάζονται οι θεατές, παρά το γεγονός ότι τους αποζημιώνει το θέαμα.

Τραυματίστηκε στην Ίδης

Μια ηλικιωμένη κυρία τραυματίστηκε καθώς περπατούσε στην Ίδης και συγκεκριμένα βαδίζοντας στις εργοταξιακές οδεύσεις που είναι διαμορφωμένες για την κίνηση των πεζών. Όπως είναι γνωστό, οι ξύλινες κατασκευές, οι οποίες δεν είναι όλες ισοϋψείς στο ίδιο επίπεδο και δεν είναι μέσα στο σκοτάδι ευδιάκριτες, ήταν η αιτία του τραυματισμού της ηλικιωμένης γυναίκας η οποία έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στα μάτια και το στόμα.

Στην άτυχη γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ για το όλο θέμα ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Ηρακλείου. Ασφαλώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό που έχει σημειωθεί στο ανοικτό εργοτάξιο της Ίδης και γι’ αυτό είναι καλό κάποια στελέχη της Λότζια να μην αντιμετωπίζουν αφ’ υψηλού  τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών της Ίδης, που είναι βέβαιο ότι μόνο αναίτια δεν αντιδρούν, όταν ζητούν συνέπεια στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων,  εγείροντας ζητήματα ερημοποίησης της αγοράς αλλά και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας.

 

Ο Δημήτριος Αξουργός πρώτος Έλληνας δήμαρχος στην πόλη Σβέρτ της Γερμανίας

Ο πρώτος Έλληνας

Η πόλη Σβέρτε βρίσκεται στην άκρη της Κοιλάδας του Ρουρ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Έχει 46.000 κατοίκους και εδώ και λίγες ημέρες απέκτησε καινούργιο δήμαρχο. Με το εντυπωσιακό 56,3% o σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος κατάφερε να εκλεγεί από τον α’ γύρο, παρότι ο αντίπαλος στηριζόταν από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους. Ο νέος δήμαρχος είναι 35 ετών, εκπαιδευτικός και οι δημότες του δυσκολεύονται να προφέρουν το όνομά του.

Ο Δημήτριος Αξουργός, για την προφορά του ονόματος του οποίου ειδησεογραφική ιστοσελίδα της περιοχής έκανε γκάλοπ μεταξύ των πολιτών, είναι ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος γερμανικής πόλης. Παιδί μεταναστών που εργάζονταν σε εργοστάσια του Ίζερλον και ήθελαν ένα καλύτερο μέλλον για τους δύο γιους τους, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, ο οποίος γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έζησε εκεί μέχρι την ηλικία των 5 ετών, διδάχτηκε από πολύ νωρίς ότι «το κλειδί είναι η μόρφωση».

Όσο για την ελληνική του καταγωγή, ο κ. Αξουργός κάθε άλλο παρά την υποβαθμίζει. Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα είχε εκλεγεί πρόεδρος του τοπικού συλλόγου «Φιλία», που έχει ως στόχο τη βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων, οι οποίες επιβαρύνθηκαν λόγω της κρίσης.

 

Δεν πάει πουθενά

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε όσους διακινούν σενάρια μετακίνησής του στη ΝΔ, «οι οποίοι είναι μόνο ελάχιστοι, γελοίοι τύποι που υπονόμευσαν το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά και γενικότερα τη δημοκρατική παράταξη, την περίοδο της εθνικής μάχης διέσπασαν τον χώρο ή συνεργάστηκαν απροκάλυπτα με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

εντυπωσιακή η εκδήλωση των Ινδών που ζουν στην Κρήτη

Εντυπωσιακή εκδήλωση

Ήταν εντυπωσιακή η εκδήλωση των Ινδών που ζουν στην Κρήτη. Αρκετοί, με τα πολύχρωμα ρούχα τους, συμμετείχαν  στη γιορτή (αν δεν κάνω λάθος, αποκαλείται του Βαϊσάκχι) σε περιοχή του Ρεθύμνου. Εκεί, όπως έμαθα, έχουν δημιουργησει στο Αστέρι Ρεθύμνου (κοντά στο Σφακάκι) μια κοινότητα για τις εκδηλώσεις τους.

 

ο Γιώργος Αλεξάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων  σε ομιλία του στην εκτήλωση που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία,

Ένα όραμα για την Κρήτη

“Φιλοδοξία μου είναι να δημιουργήσουμε το (κοινωνικο – οικονομικό – ακαδημαϊκό – ερευνητικό – επιχειρηματικό) οικοσύστημα το οποίο θα υλοποιήσει το όραμα – το όνειρό μας για την Κρήτη”.  Έτσι ολοκλήρωσε την ομιλία του, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, ο Γιώργος Αλεξάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων, αφού παρουσίασε τις δραστηριότητες της Περιφέρειας Κρήτης στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος της κοινωνίας, το Γραφείο στις Βρυξέλλες και αλλά.  «Ομιλία ελπίδας» τη χαρακτήρισε η Άννα Παπαχρονάκη, πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, η οποία και είχε την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης, στην αίθουσα Ανδρόγεω το Σάββατο το πρωί. Όλοι οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση των δράσεων της Περιφέρειας σε διεθνές επίπεδο και τόνισαν την καλή συνεργασία που έχουν με τον Σ. Αρναουτάκη και την Περιφέρεια Κρήτης.

 

Αστυνόμευση

Έχουν απαυδήσει πλέον στην περιοχή της Τυλίσου με τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων, γενικά με την παραβατικότητα. Χθες έσπασαν τον ναό της Ευαγγελίστριας (βρήκαν μόνο λάδι και πήραν), προχθές έκλεψαν γεννήτρια, τις προηγούμενες μέρες άλλη αποθήκη. Συγκινείται κανείς άραγε;

 

Η κάρτα

Όταν έχεις εξουσία (ή τελος πάντων… είχες κάποτε) και καλούς φίλους, μπορείς να ανοίξεις και νύχτα ένα κατάστημα ψιλικών για να πάρει η κόρη μια τηλεκάρτα! Δεν είναι κακό, αλλά πραγματικά σκέφτομαι ότι αυτό το κορίτσι είναι πιο ταπεινό και από τον πατέρα του. Μα, με κάρτα;

 

 

Ντουμάνι

Κάτι πρέπει να γίνει με όλους αυτούς που συνεχίζουν με τα τσιγάρα τους να ντουμανιάζουν μέσα σε μαγαζιά αδιαφορώντας για τους διπλανούς και τον νόμο! Ναι, ξέρω τι θα πείτε. Δεν υπάρχει κράτος, δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, ο καθένας σε αυτή τη χώρα κάνει -δυστυχώς- ό,τι γουστάρει! Υπάρχει όμως και κάτι πιο δυνατό από τις συμβάσεις και τους νόμους. Ο αυτοσεβασμός, το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια του καθενός μας. Κι αυτά έχουν πια χαθεί.

 

 

Χαρούλες

Τελικά η επιλογή του Χριστοδουλάκη από τη Φώφη για γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής ποιον… ευχαρίστησε; Τους αρχηγικούς, τον Μανόλη Όθωνα ή τον Παπανδρέου; Θα έλεγα… όλους! Ακόμη και την πλευρά Ανδρουλάκη! Μόνο που ο καθένας έχει διαφορετική προσέγγιση στο τι είναι καλό και τι εξυπηρετεί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει