Το δράμα ενός τυφλού μαθητή

310

Τυφλός μαθητής προσπαθεί να δώσει πανελλήνιες χωρίς να βρίσκεται δίπλα του εκπαιδευτικός!

Την περίπτωση μαθητή της Γ’ Λυκείου από τα Σφακιά, ο οποίος πάσχει από τύφλωση και προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις δίχως τη στήριξη καθηγητή ειδικής αγωγής αναδεικνύει, με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η καθηγήτρια ειδικής αγωγής με την οποία έκανε μάθημα, χρειάστηκε να φύγει από τις 12 Ιανουαρίου με άδεια εγκυμοσύνης. Έκτοτε, δεν υπάρχει καθηγητής ειδικής αγωγής για να κάνει μάθημα στον μαθητή, παρά το γεγονός ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς ήταν γνωστό ότι η καθηγήτρια θα απουσιάσει από τις αρχές του 2018. Ωστόσο, ουδεμία μέριμνα λήφθηκε για την έγκαιρη κάλυψη του σημαντικού κενού που επρόκειτο να δημιουργηθεί. Τρεις μήνες μετά και το κενό του εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής δεν έχει καλυφθεί.

Τρεις μήνες τώρα, και λίγους μήνες πριν τις πανελλαδικές, μια περίοδο δηλαδή εντατικοποίησης των μαθημάτων και του διαβάσματος, ο μαθητής αγωνίζεται να καλύψει το κενό, να προετοιμαστεί για τις πανελλαδικές εξετάσεις μόλις μια ανάσα πριν από αυτές και να αναπληρώσει το κενό διδασκαλίας που αφήνει η απουσία εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής. Δυστυχώς, η αναλγησία της Κυβέρνησης δημιουργεί προσκόμματα στην προσπάθεια του μαθητή να σπουδάσει, αντί να σταθεί σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια αυτή του μαθητή», αναφέρει ο κ. Αυγενάκης.

Ρωτά τον υπουργό:

«Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την κάλυψη του κενού καθηγητή εκπαιδευτικής αγωγής για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και την προετοιμασία του μαθητή της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει