Απειλεί με… πυραύλους ο Τραμπ

322

Στο… κόκκινο βρίσκονται οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών – Ρωσίας, με τον ίδιο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύει ευθεία λεκτική επίθεση.

Σε ένα αρκετά αυστηρό ύφος, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη Μόσχα να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας και προετοιμασίας για να δεχτεί «ωραίους, καινούργιος και έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους». Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω ανάρτησής του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter επικρίνει τη Ρωσία για συνεργασία με τη Συρία, τονίζοντας στους Ρώσους ότι δεν θα έπρεπε να είναι σύμμαχοι «με ένα ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του με χημικά και το ευχαριστιέται». Σε νέα ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε παράλληλα ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι στο χειρότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Αναφερόμενο στην ανάρτηση Τραμπ πάντως το αμερικανικό Πεντάγωνο, ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του. «Σας παραπέμπω στον Λευκό Οίκο για να χαρακτηρίσει το μήνυμα του προέδρου στο Twitter», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του πενταγώνου Ερικ Πέιον. «Όπως σημείωσε ο πρόεδρος, η επίθεση με χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς εναντίον αθώων πολιτών στην Ντούμα της Συρίας στις 7 Απριλίου ήταν φρικιαστική και απαιτεί μια άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

Άμεση ήταν όμως και η απάντηση του Κρεμλίνου, με την εκπρόσωπο του ρώσικου Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να τονίζει ότι «τους έξυπνους πυραύλους τους ρίχνουμε σε τρομοκράτες και όχι σε νόμιμες κυβερνήσεις».  Η εκπρόσωπος της Ρωσίας παράλληλα, άφησε αιχμές ότι η χρήση έξυπνων πυραύλων από την αμερικανική πλευρά πιθανότατα να αποτελεί μια προσπάθεια καταστροφής των αποδείξεων για τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει