Στέλνουν και το “Truman” στη Μεσόγειο οι Αμερικανοί

441

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να αποδίδουν τη λύση του προβλήματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη διαλλακτικότητα και τη διπλωματία, ωστόσο οι ίδιες ετοιμάζονται να «τρίξουν τα δόντια» στην Τουρκία με μια τεράστια επίδειξη δύναμης στη Μεσόγειο.

Στο παρασκήνιο των τεταμένων σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας αναφορικά με την κρίση στη Συρία, αλλά και τις πολλαπλές προκλητικότητες των Τούρκων στη Μεσόγειο, οι Αμερικάνοι στέλνουν ένα ακόμα αεροπλανοφόρο, το “USS Harry S. Truman”, μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία. Το αεροπλανοφόρο σαλπάρει σήμερα, ενώ ανοιχτά της Συρίας θα βρει το αντιτορπιλικό “USS Donald Cook”. Το δεύτερο αεροπλανοφόρο θα συνοδεύσουν τα αντιτορπιλικά “USS Arleigh Burke”, “USS Bulkeley”, “USS Forrest Sherman”, “USS Farrafut” καθώς και το καταδρομικό “USS Normandy”.  Στον ήδη ενισχυμένο στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά “USS The Sullivans” και “USS Jason Dunham”. Στο σύνολό τους τα πλοία θα είναι επανδρωμένα με 6.000 ναύτες, ενώ στο πρώτο μισό της αποστολής τα πλοία θα συνοδεύσει επίσης και η γερμανική φρεγάτα “FGS Hessen”.

Η αποστολή περιλαμβάνει  «επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και προσπάθειες συνεργασίας με συμμάχους και εταίρους», ενώ η γερμανική φρεγάτα θα παράσχει «την ικανότητα αντιμετώπισης κρίσεων και θα ενισχύσει τη συνεργασία στην ασφάλεια, ενώ θα προωθήσει τη ναυτική παρουσία» στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Το «Harry S. Truman» θα αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» και τον στόλο που το συνοδεύει, που ολοκλήρωσε την τετράμηνη αποστολή του στη Μέση Ανατολή τον προηγούμενο μήνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει