Οι μαθητές του Ηρακλείου που… σπάνε τα κοντέρ!

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1.528

Η Κρήτη τρέφει στους κόλπους της μελλοντικούς επιστήμονες, όπως αποδεικνύουν οι επιτυχίες που σημειώνουν μαθητές των σχολείων του νησιού στους διαγωνισμούς Χημείας και Βιολογίας.

Ηρακλειώτισσα… έκοψε το νήμα

Από το Ηράκλειο είναι η καλύτερη μαθήτρια στον διαγωνισμό Χημείας στην Ελλάδα, ενώ από την Κρήτη είναι οι τρεις από τους πέντε καλύτερους πανελλαδικά σε βαθμολογία.

Συγκεκριμένα, η Δ.Ε του Περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών συγχαίρει τους  επτά μαθητές της Γ΄ Λυκείου από τα λύκεια της Κρήτης που διακρίθηκαν  στον 32ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας που έγινε στις 17 Μαρτίου.

Ιδιαίτερα,  συγχαρητήρια δίνει στη μαθήτρια Βασιλική Μαραυγάκη του 7ου Λυκείου Ηρακλείου, η οποία είναι η πρώτη σε βαθμολογία σε όλη την Ελλάδα και στους  μαθητές Εμμανουήλ Κοκκίνη του Λυκείου Αγίου Νικολάου, ο οποίος είναι τέταρτος πανελλαδικά, Αλέξανδρο Κουριδάκη του Λυκείου Νέας Κυδωνίας Χανίων, που ήρθε πέμπτος πανελλαδικά και στη μαθήτρια Αντωνία Προφυλίδου του Λυκείου Ακρωτηρίου Χανίων που συγκαταλέγεται στους 16 μαθητές της Γ’ τάξης πανελλαδικά με τη  μεγαλύτερη βαθμολογία.

«Αγαπητοί μαθητές συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας δικαιώσει.

Με αισιοδοξία και στραμμένα τα μάτια στο μέλλον, να θυμάστε ότι οι προσπάθειες του καθενός σας ξεχωριστά θα ανταμειφθούν και σας ευχόμαστε από καρδιάς πάντα επιτυχίες στον αγώνα της ζωής.

Επίσης, θερμές ευχές στις οικογένειες των μαθητών που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν, όπως και στους εκπαιδευτικούς» αναφέρει η Δ.Ε. του παραρτήματος.

Αναλυτικά, η Βασιλική Μαραυγάκη από το 7ο Λύκειο Ηρακλείου συγκέντρωσε 85,5 βαθμούς και ήρθε πρώτη σε όλη τη χώρα, ο Εμμανουήλ Κοκκίνης, του Λυκείου Αγίου Νικολάου με 83 βαθμούς είναι τέταρτος, ο Αλέξανδρος Κουριδάκης από το Λύκειο Ν. Κυδωνίας Χανίων με 82,5 βαθμούς είναι πέμπτος, η Αντωνία Προφυλλίδου από το Λύκειο Ακρωτηρίου Χανίων με 70 βαθμούς είναι 16η,  διακρίθηκαν ακόμα οι Φώτιος Μηνάς Καρύδης από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου με 63 βαθμούς, Γεώργιος Συσκάκης, από το Λύκειο Γαζίου με 60,5 βαθμούς και Μιχαήλ Νίχλος από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου με 60 βαθμούς.

Οι τρεις μαθητές -τριες θα προταθεί να συμμετάσχουν στη Β φάση του ΠΜΔΧ η οποία περιλαμβάνει την εκπαίδευση δέκα μαθητών (οχτώ από τη Γ’  και δύο από τη Β’ και των ισοβαθμούντων), καθώς και των μαθητών που μετείχαν στην 49η ICHO με βάση τον κανονισμό πραγματοποίησης του ΠΜΔΧ, ως υπεράριθμων, θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ, αμέσως μετά τη  λήξη των εξετάσεων για την επιλογή της ομάδας των μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 50ή  Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19 ως 29 Ιουλίου σε  Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και Πράγα (Τσεχική Δημοκρατία) (Faculty of Natural Sciences Comenius University).

Η ΔΕ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του 32 ΠΜΔΧ ως υπεύθυνοι στα έξι εξεταστικά κέντρα της Κρήτης, ως επιτηρητές στον Διαγωνισμό και τους συναδέλφους που βοήθησαν στη διόρθωση των γραπτών στην πρώτη φάση στην Κρήτη.

Η Δ.Ε του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών θα βραβεύσει τους πρωτεύσαντες μαθητές από την Κρήτη στον 32ο Διαγωνισμό Χημείας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το φθινόπωρο του 2018.

Το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού περηφανεύεται για την επιτυχία της μαθήτριάς του

Επιτυχία για το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού

Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού Πετρούλα  Λεβεντάκη κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και θα στελεχώσει την τετραμελή Εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα  στην 28η Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ 2018) στην Τεχεράνη τον Ιούλιο.

Η Πετρούλα Λεβεντάκη

«Η επιτυχία της είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι η πρώτη μαθήτρια από τον Ν. Ηρακλείου που εκπροσωπεί τη χώρα μας, σε όλα τα χρόνια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

Η μαθήτριά μας με συστηματική προσπάθεια, επιμονή και μεράκι για τη Βιολογία προετοιμάστηκε μεθοδικά  με την καθοδήγηση των καθηγητών της, Ιωάννη Χατζηδάκη,  Μαρίας Μανωλικάκη και Αργυρώς  Ξανθάκη, και κατάφερε να ξεχωρίσει σ’ όλες τις φάσεις ενός  πολύ απαιτητικού διαγωνισμού  στον οποίο μετείχαν αρχικά χίλιοι περίπου μαθητές της Γ ‘ τάξης.

Θερμά συγχαρητήρια στην  Πετρούλα,  της ευχόμαστε  καλή επιτυχία τόσο στην Ολυμπιάδα, όσο και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και αυτή της η επιτυχία να είναι  μόνο η αρχή σε μια λαμπρή πορεία στη ζωή της» αναφέρουν ο διευθυντής και ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου.

Ο καθηγητής της, κ. Χατζηδάκης, αναφέρει στην «Π» πως η Πετρούλα είναι ένα παιδί με απίστευτη συνέπεια, επιμονή, με μεγάλη αγάπη για τη Βιολογία.

Χρειάστηκε να αφιερώσει πολύ χρόνο, εκτός ωραρίου, για να προετοιμαστεί για τον διαγωνισμό.

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Νίκη Κρετσοβάλη, Θανάση Γκομποίτσο, Ελένη Κουιμτζόγλου και Διονύση Παπαματθαιάκη που συνέβαλαν σημαντικά στην εργαστηριακή προετοιμασία της μαθήτριας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει