Ευκαιρία για τα ακίνητα!

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ “ΦΤΗΝΑ”

4.802

Εάν βρείτε ένα οικονομικό ακίνητο το οποίο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που ζητάτε, κλείστε το σήμερα γιατί αύριο θα το πληρώσετε ακριβότερα.

“Βρισκόμαστε ένα “κλικ” πριν την αύξηση της τιμής των φθηνών διαμερισμάτων” είπε στην “Π” η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμις Μαυράκη, ενώ επεσήμανε ότι αντίθετα οι τιμές των υπερτιμημένων κατοικιών θα πέσουν όταν θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

Αναφερόμενη στην εικόνα που παρουσιάζει στις μέρες μας η αγορά ακινήτων η κα Μαυράκη είπε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά διαμερισμάτων 20ετίας 60-80τ.μ. και τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι υποψήφιοι αγοραστές είναι της τάξης των 60.000-80.000 ευρώ.

Η κα Άρτεμις Μαυράκη

Η ίδια είπε ότι υπάρχει ζήτηση και για παλαιές, μικρές μονοκατοικίες.

Οσον αφορά τα σπίτια που αγοράζονται για να διαμορφωθούν κατάλληλα και να μπουν σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων υπάρχει ενδιαφέρον αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο υπάρχει για παράδειγμα στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει πολύ περιορισμένο ενδιαφέρον για την αγορά μικρών εξοχικών κατοικιών από ξένους.

Αναφορικά με τα ξενοδοχεία τόνισε ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση και οι μεγάλες πληρότητες έχουν αυξήσει ιδιαίτερα τις τιμές τους με αποτέλεσμα να γίνουν απαγορευτικές για υποψήφιους επενδυτές.

“Η Κρήτη, η Σαντορίνη, η Μύκονος, “κρατάνε” τις τιμές τους. Υπάρχουν όμιλοι που ζητούν να επενδύσουν αγοράζοντας πολυτελείς μονάδες αλλά το τίμημα τους είναι πολύ υψηλό” σχολίασε.

Εντωμεταξύ, οριακή αύξηση της τάξεως του 1% στις τιμές των κατοικιών διαπιστώνει το πανελλαδικό κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Ελλάς. Όπως σημειώνει σε σχετική έρευνά του, η ελληνική κτηματαγορά εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης αποδεικνύοντας ότι οι σταθεροποιητικές τάσεις της προηγούμενης χρονιάς εξελίσσονται σταδιακά σε αυξητικές.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι αργά αλλά σταθερά η κτηματαγορά είναι έτοιμη να αποτελέσει και πάλι των επενδυτικό πόλο και να εξελιχθεί σε ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς που έχουν προκύψει από το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας αλλά και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ερμηνεύονται από κτηματομεσιτικό δίκτυο ως μία θετική στροφή για τον κλάδο της κτηματαγοράς, ο οποίος μπορεί να κερδίσει και πάλι το στοίχημα και να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες τόσο για ιδιώτες όσο και για επαγγελματίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει