Εξιτήριο για τον 35χρονο με την ιλαρά

331

Εξιτήριο θα πάρει σήμερα από το Βενιζέλειο νοσοκομείο εκτός απροόπτου ο 35χρονος Κρητικός ο οποίος διαγνώστηκε με ιλαρά και αντιμετώπισε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τον αναπλ. διοικητή Γιώργο Μοσχοβάκη έχει σταθεροποιηθεί, και σήμερα, έαν δεν αλλάξει κάτι στην κατάσταση της υγείας του, θα πάρει εξιτήριο από την Παθολογική Κλινική στην οποία νοσηλεύεται και θα πάει στο σπίτι του. Ο 345χρονος εισήχθη στο ΤΕΠ τη Μεγάλη Παρασκευή και όπως ανέφερε ο κ. Μοσχοβάκης ήταν ανεμβολίαστος. Όπως έγραψε η “Π”, την προηγούμενη εβδομάδα, νοσηλεύθηκε για ένα 24ωρο στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ αγοράκι ηλικίας 10-11 ετών, το οποίο προσβλήθηκε από ιλαρά και ήταν επίσης αμβολίαστο. Ωστόσο η νόσος δεν του δημιούργησε επιπλοκές. Σύμφωνα με το πρόσφατο δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 86 νέα κρούσματα ιλαράς, φτάνοντας συνολικά στα 2.431, έναντι 2.345. Μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης καταγράφεται στη νότια Ελλάδα, ενώ οι ασθενείς είναι κυρίως άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από τον γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται επαγγελματίες Υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών προβλέπει πως παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει