Αποχαιρέτησαν την αγαπημένη δασκάλα

10.201

Τη βραδιά της Ανάστασης «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 64 ετών, η εκπαιδευτικός, Μαρία Καλογρίδη Χουστουλάκη. Υπηρετούσε στο 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας, ενώ ήταν σύζυγος του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου», Μιχάλη Χουστουλάκη.

Η κηδεία της τελέστηκε χθες στην εκκλησία του Αγίου Θεολόγου στο Γάζι παρουσία πλήθους κόσμου, εκπαιδευτικών, μελών του ΚΚΕ, φίλων και συγγενών.

Ψήφισμα για τον χαμό της εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου που αποφάσισε να παρακολουθήσει σύσσωμο τη νεκρώσιμη ακολουθία και να κατατεθεί στέφανο στη σορό της.

Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» αναφέρει πως «η συναδέλφισσα Μαρία, ως ενεργό και δραστήριο μέλος του Συλλόγου μας, ήταν μια μάχιμη εκπαιδευτικός και συνδικαλίστρια. Η Μαρία με τον δικό της ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο ζωντάνευε τις συλλογικές μας διαδικασίες και πάντοτε βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Αναμφίβολα, η Μαρία ως εκπαιδευτικός, ως αγωνίστρια και πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος άφησε το δικό της αποτύπωμα στην εκπαιδευτική και συνδικαλιστική κοινότητα».

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου αναφέρει πως «η Μαρία υπήρξε αγωνίστρια Παιδαγωγός στην τάξη, αλλά και στον αγώνα.

Η χαμογελαστή συνοδοιπόρος, η ακούραστη συναγωνίστρια που έθετε τον εαυτό της στην οργάνωση, στην προετοιμασία των αγώνων,  στη βελτίωση των όρων για την ανασύνταξη του κινήματος.  Πάντα παρούσα σε όλα τα καλέσματα του εργατικού κινήματος, πάντα παρούσα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, στη σύσκεψη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών με την  έγνοια της, την κριτική της και την συμβολή της, σε όλες τις πτυχές και τις ανάγκες του αγώνα.

Πάλεψε για ένα σχολείο και μια Παιδεία που ανταποκρίνεται σήμερα στις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και βασίζεται στις μεγάλες δυνατότητες, επιστημονικές και τεχνολογικές, της εποχής μας, βάζοντας τον σπόρο για την πραγματική ρήξη, για τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Ήσουν μαχήτρια σε όλα τα πεδία της ζωής και ως τέτοια θα σε θυμόμαστε όλοι, όπως και η οικογένεια σου, που θα της δώσεις και τώρα το κουράγιο σου, να αντέξει αυτή τη δοκιμασία».

Μήνυμα για τη γελαστή συμπατριώτισσά τους στέλνουν και τα μέλη του Συλλόγου Σαμιωτών Ικαριωτών Φουρνιωτών Κρήτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει