Προβολή ντοκιμαντέρ

278

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ ‘’Jane’’ του National Geographic θα προβληθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα με ελεύθερη  είσοδο.

Τη δεκαετία του 1960, το National Geographic έστειλε τον Hugo Van Lawick στην Τανζανία για να καταγράψει την πρωτοποριακή δουλειά της πρωτευοντολόγου και πρέσβειρας ειρήνης του Ο.Η.Ε, δρος Τζέιν Γκούντολ (Dr. Jane Goodall) με τους χιμπατζήδες. Η ιστορία της δρος Τζέιν Γκούντολ (Dr. Jane Goodall),αποτυπώνεται στο ντοκιμαντέρ του National Geographic,« Jane».

Οι ανακαλύψεις της δρος Τζέιν Γκούντολ (Dr. JaneGoodall) τάραξαν τα νερά της επιστημονικής κοινότητας και άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε  το ανθρώπινο είδος. Υπό τη σκηνοθεσία του Brett Morgen και με μουσική επένδυση του φημισμένου Philip Glass, το πολυβραβευμένο  ντοκιμαντέρ “Jane’’, περιλαμβάνει αποσπάσματα αποκλειστικού footage 140 ωρών που συγκεντρώθηκε από τον Hugo Van Lawick σε φιλμ 16 χιλιοστών.

Την προβολή θα εισηγηθούν ο δρ. Μωυσής Μυλωνάς, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας-Πανεπιστημίου Κρήτης, και η Άννα Κατωγυρίτη, γενική διευθύντρια και συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Jane Goodall’s R&S Greece- επίσημου γραφείου της δρος Τζέιν Γκούντολ στην Ελλάδα. Μετά την προβολή της ταινίας θα δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να κάνει ερωτήσεις.

Η προβολή συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Νational Geographic και το Jane Goodall’s R&S Greece.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει