ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ: Ο γολγοθάς μιας 22χρονης στα δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου

1.616

Τι μπορεί να πάθει ένας ασθενής όταν οι… συγκυρίες δεν είναι ευνοϊκές και οι γιατροί προσπαθούν ανεπιτυχώς να καταλάβουν τι έχει συμβεί ή δεν κάνουν τα στοιχειώδη βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του;

Ίσως αν διαβάσετε την περιπέτεια της 22χρονης κοπέλας, που δημοσιοποίησε το Cretalive ύστερα από καταγγελία των γονιών της, θα καταλάβετε πόσο εύκολα, με ένα απλό πρόβλημα, μπορείς να μπεις σε ένα νοσοκομείο και να μην… ξαναβγείς!

Η 22χρονη κοπέλα, πριν από περίπου  δύο βδομάδες, επισκέφτηκε το ΠΑΓΝΗ με έντονο πόνο στην κοιλιά.

Χωρίς εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν άτυπη ουρολοίμωξη και της έδωσαν εξιτήριο. Ο πόνος συνεχιζόταν όμως και η κοπέλα επισκέφτηκε ιδιώτη γιατρό που την καθησύχασε, αλλά ο πόνος συνεχίστηκε, χωρίς να μπορεί να πει κάποιος στην ίδια και την οικογένειά της από που προέρχεται.

Λίγες μέρες μετά, κι ενώ ο πόνος μεγάλωνε, η 22χρονη μπήκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με τις εξετάσεις να είναι ιδιαίτερα βεβαρημένες.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει και η κοπέλα, σύμφωνα με το περιβάλλον της, έγινε “μπαλάκι” από το ένα τμήμα στο άλλο, καθώς δεν έπαιρνε κανείς την ευθύνη, με τελική κατάληξη και νέο εξιτήριο!

Αποφάσισε, λοιπόν, η 22χρονη να αναζητήσει την τύχη της εκ νέου στο ΠΑΓΝΗ και οι γιατροί δεν πίστευαν πως με τέτοιες εξετάσεις της έδωσαν εξιτήριο από το Βενιζέλειο.

Τελικά, με τα πολλά, αποφασίζεται η εισαγωγή της στη Μαιευτική Κλινική και- επιτέλους !- γίνεται ο υπέρηχος κοιλίας, που θα έπρεπε σε μια στοιχειώδη εξέταση να γίνει από την αρχή.

Εκεί, διαπιστώθηκε πως υπάρχει μια κύστη στη σάλπιγγα που είχε σπάσει, προκαλώντας της μόλυνση στο έντερο.

Οι γιατροί, αποφάσισαν εσπευσμένα να κάνουν αφαίρεση της σάλπιγγας, αλλά …αλίμονο η περιπέτεια για το νεαρό κορίτσι δεν τελειώνει εδώ!

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, ο γιατρός αφού έκανε την αφαίρεση της σάλπιγγας στο χειρουργείο… εξαφανίστη- κε αφήνοντας την 22χρονη να τον αναζητά για να τις δώσει απαντήσεις.

Στις αιτιάσεις της οικογένειας πως κάποιος (και ειδικά ο χειρουργός γιατρός) πρέπει να ενημερώσει την 22χρονη για το τι έχει συμβεί, οι ειδικευόμενοι γιατροί επεσήμαναν, κατά την οικογένεια,  πως είναι δημόσιο νοσοκομείο και δεν έχει υποχρέωση ο γιατρός να περάσει και να δει την ασθενή του μετά το χειρουργείο!

Τελικά, με τα πολλά και μετά τα παράπονα που έκανε η οικογένεια στο γιατρό, την κάλεσε (!), όπως η μητέρα καταγγέλλει, στο γραφείο του για να τη δει και να την ενημερώσει, αποκαλύπτοντας τους πως και η άλλη σάλπιγγα της κοπέλας είχε πρόβλημα και ίσως να χρειαστεί νέο χειρουργείο…

Η 22χρονη είναι ακόμα στο νοσοκομείο και οι δικοί της άνθρωποι δεν είναι σίγουροι πως ακόμα και τώρα η περιπέτεια της τέλειωσε, ενώ σε κάθε περίπτωση θα κινήσουν διαδικασίες για τον “Γολγοθά” που πέρασαν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει