Μια συνάντηση με συναίσθημα των φίλων και των μελών του Συλλόγου Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου

610

Κτύπησαν οι καμπάνες της Μονής της Αγίας Φωτεινής  και  κάλεσαν όλους, φίλους, γνωστούς και μέλη του Συλλόγου Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου, που από ενωρίς είχαν συγκεντρωθεί στον εξωτερικό πανέμορφο και  εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς τόπο,  να εισέλθουν με ευλάβεια εντός του καλαίσθητου Ιερού Ναού.

Μαζεύτηκαν όλοι  εντός του ομορφοστολισμένου ναού  για να παρακολουθήσουν την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Η ψαλμωδία υπέροχη, η εκφώνηση των χαιρετισμών, από τον πατέρα Νικόλαο Χουδετσανάκη, χαρισματική και η εκτέλεση των ύμνων αλλά και η, του τροπαρίου «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ», εκτέλεση,  σε αργό  βυζαντινό ρυθμό «ΚΑΡΑΜΑΝΗ» ξεχωριστή και με πολύ συναίσθημα.

Αμείωτη η προσοχή όλων των πιστών. Επικρατούσε δε  ένα  κατανυκτικό κλίμα  καθ’ όλη τη διάρκεια  της Ακολουθίας.

Μετά το πέρας ο πατήρ Νικόλαος Χουδετσανάκης απηύθυνε, μεταξύ των άλλων, με ξεχωριστό και ευλαβικό τρόπο, παραινέσεις, προτροπές, ευχές, ευχαριστίες προς όλους και κατόπιν απευθύνθηκε προς τα μέλη και τους φίλους  του Συλλόγου Πολιτιστικής Αναπτύξεως με ιδιαίτερες ευχαριστίες δια την, εκ νέου, συνάντησή των με όλο το προσωπικό της Μονής, όπου  αναπαύεται το σκήνωμα του αοίδιμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης ΤΙΜΟΘΕΟΥ, ο οποίος υπήρξεν  ιδρυτής και κτήτορας.

 

Μια συνάντηση με συναίσθημα των φίλων και των μελών  του Συλλόγου Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου

Αφού τελείωσε η όλη ακολουθία και ευλαβικά προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας και έλαβαν τις ευχές του πατρός Νικολάου, αναχώρησαν  για να βρεθούν  όλοι μαζί  σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον μιας παραλιακής  ταβέρνας, προς γαστρονομική απόλαυση νηστίσιμων μεζέδων, συγχρόνως με τη φιλική  απόλαυση. Μαζεύτηκαν εκεί  για την επί πλέον σύσφιγξη φιλικών σχέσεων, γνωριμίας μελών,  νέων φίλων του Συλλόγου, ως και εγγραφής νέων μελών.

Οι νέοι φίλοι του Συλλόγου,  αισθάνθηκαν, καθ ομολογίαν τους, θαυμασμόν  και πλέρια εκτίμηση για τον Σύλλογο Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου, που εδώ και σαράντα χρόνια, πραγματοποιεί  σπουδαίες, πρωτότυπες, παιδαγωγικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις προς όφελος της κοινωνίας μας, ως ανέφεραν.

Συγχρόνως και τα μέλη του Συλλόγου κατακλύστηκαν από το αίσθημα της περηφάνιας, παράλληλα όμως ένοιωσαν και το βάρος  αυτής της περηφάνιας για τις μελλοντικές εκδηλώσεις. Έτσι  όλοι μαζί, μια συναισθηματική παρέα, αντάλλαξαν διάφορες κοινωνικές, πνευματικές και πολιτισμικές απόψεις, από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει