Τα “Χελιδονίσματα” καλωσορίζουν την άνοιξη στον αστικό λαχανόκηπο του Αγίου Ιωάννη

259

Tα «Χελιδονίσματα 2018» διοργανώνουν o Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη σε συνεργασία με την  Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον αστικό λαχανόκηπο του Π.Σ. Αγίου Ιωάννη στην οδό Κρασαδάκη & Ίωνος, αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου στις 11 το πρωί περιλαμβάνει:

–  Κατασκευές  φωλιών  για Σπιτοχελίδονα,

-Ζωγραφική με θέμα την άνοιξη

– Γνωριμία με τα μυστικά του λαχανόκηπου με την Εμμανουέλα Κουτάντου.

Η εκδήλωση είναι ήδη γνωστή μια και υλοποιείται για 24η χρονιά, αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια και συνδυάζει την κατασκευή των πήλινων φωλιών με άλλες εκδηλώσεις (κάλαντα για τα χελιδόνια, παρουσιάσεις, εκθέσεις). Υλοποιείται κάθε Μάρτιο σε περίπου 35 περιοχές της χώρας για σχολικές ομάδες ή για το ευρύτερο κοινό και προσφέρει χαρά και ικανοποίηση σε οργανωτές, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο γενικός σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, τις απειλές που αντιμετωπίζουν στο δύσκολο ταξίδι τους από την Αφρική και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Μετά το εργαστήριο τα παιδιά παίρνουν μαζί τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει