ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ, ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΑ ΤΟΥ: Ξέσπασε σε κλάματα μετά την αθώωσή του ο 29χρονος

3.810

Σε κλάματα ανακούφισης ξέσπασε χθες 29χρονος από χωριό της ενδοχώρας μόλις άκουσε την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, το οποίο τον απάλλασσε κατά πλειοψηφία από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανήλικου μαθητή.

Είναι μία υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία, ο 29χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ενώ λόγω της βαρύτητας της καταγγελίας διέλυσε τον αρραβώνα του με τη σύντροφό του, η οποία με την προτροπή των συγγενών της τον εγκατέλειψε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος, ενώ ήταν αρραβωνιασμένος φέρεται να προχώρησε σε ασελγή πράξη σε βάρος μαθητή της γ΄ γυμνασίου, ενώ ο ανήλικος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Νωρίτερα διασκέδαζαν ο καθένας με την παρέα του σε μπαρ της περιοχής. Καταγγέλλεται ακόμα ότι λίγες ημέρες μετά επεδίωξε και πάλι συνάντηση μαζί του στον χώρο του σχολείου.

Ο ανήλικος ωστόσο φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί τα όσα είχαν συμβεί σε συγγενικά πρόσωπα της αρραβωνιαστικιάς του 29χρονου, τα οποία τους ακολούθησαν στον χώρο του σχολείου. Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ότι άκουσαν τον κατηγορούμενο να λέει στον μαθητή: «τι κάνεις, αντράκι μου;» και παράλληλα να του κάνει άσεμνες χειρονομίες.

Τότε του επιτέθηκαν. Την επόμενη ημέρα η αρραβωνιαστικιά του τον εγκατέλειψε ενώ λίγα 24ωρα αργότερα και ενώ το χωριό βοούσε, οι γονείς του ανήλικου προχώρησαν σε καταγγελία.

Ο 29χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για πλεκτάνη με σκοπό να τον χωρίσουν από την τότε σύντροφό του. Όπως είπε, σήμερα έχει προχωρήσει στην προσωπική του ζωή, ετοιμάζεται να παντρευτεί καθώς η τωρινή σύντροφος του είναι έγκυος.

Οι γονείς του ανήλικου κατέθεσαν ότι πιστεύουν τα λεγόμενα του παιδιού τους και ζητούν δικαιοσύνη. Αληθή χαρακτηρίζει την καταγγελία του μαθητή και πραγματογνώμονας ψυχίατρος που τον είχε εξετάσει.

Την ενοχή του 29χρονου είχε προτείνει νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας κ. Θανάσης Γαλήνας. Χαρακτήρισε θεμελιώδη την κατάθεση του ανήλικου, η οποία, όπως είπε-περιγράφει με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς λογικά κενά τα όσα εκτυλίχθηκαν. Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό περί πλεκτάνης του 29χρονου, επισήμανε ότι δεν έχει ανακύψει κάποιο στοιχείο που να τον ενισχύει, τον χαρακτήρισε έωλο και αναπόδεικτο. Ανέφερε ακόμα ότι η καταγγελία αυτή δεν γίνεται εύκολα από έναν ανήλικο που ζει και έχει μεγαλώσει σε μία μικρή κοινωνία, ξέροντας ότι θα γίνει βορά στο χωριό και στους χωριανούς.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία κήρυξε αθώο τον 29χρονο. Για δικαίωση του εντολέα και της οικογένειάς του έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Τζωράκης, τονίζοντας ότι ο νεαρός πέρασε πολύ δύσκολα εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερα ατιμωτικής καταγγελίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει