ΚΙΝΗΜΑ: Κρητικών “απόβαση” για το ιδρυτικό συνέδριο

420

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

Στην πρώτη γραμμή η Κρήτη

Τελικά το μόνο σίγουρο για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς είναι πως η Κρήτη θα έχει πρωταγωνιστικό λόγο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι συμμετοχές των Kρητικών στο συνέδριο που πραγματοποιείται από τις 16 έως και τις 18 Μαρτίου θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Όσο η διαδικασία προχωράει προς την υλοποίηση του συνεδρίου, ο αριθμός των συνέδρων συνεχώς αυξάνεται, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ούτε καν από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ μπορούν να παρουσιάσουν μια σαφή εικόνα για τα μέλη που συμμετέχουν.

Μέχρι και χθες ο αριθμός για το Ηράκλειο βρισκόταν κοντά στο «150» μαζί με τα αριστίνδιν μέλη, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν ο συγκεκριμένος αριθμός παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα ή ξεπεράσει ενδεχομένως ακόμα και τους 200 συνέδρους.

Αυτό ωστόσο δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κίνημα Αλλαγής, αφού μέχρι και χθες αργά το βράδυ πραγματοποιούνταν διαβουλεύσεις αναφορικά με τις διαδικασίες του συνεδρίου αλλά και τον τρόπο ανάδειξης της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι συναντήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με τους επικεφαλής των κομμάτων που συμμετέχουν στον πολιτικό σχηματισμό να μην μπορούν να ορίσουν ένα σαφές πλαίσιο. Στην εξέλιξη της διαδικασίας υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το αν η Κεντρική Επιτροπή θα πρέπει να εκλεγεί ή όχι, ενώ συζητούνται κι επιμέρους σοβαρά ζητήματα επί της διαδικασίας.

Σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά το εγχείρημα του νέου σχηματισμού εκ των έσω, θεωρώντας πως ο μέγιστος αριθμός των 220.000 μελών και φίλων που ψήφισαν στην εσωκομματική διαδικασία θα έπρεπε να αποτελέσει ένδειξη πως οι πολίτες θέλουν κι επιδιώκουν ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα.

Το γεγονός όμως πως λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου συζητούνται ακόμα βασικά θέματα δείχνει να δημιουργεί έντονα προβλήματα στην έναρξη μιας κατ’ αρχάς σημαντικής προσπάθειας.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι εσωκομματικά που υποστηρίζουν πως το όλο θέμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επειδή οι βασικοί πρωταγωνιστές της προσπάθειας βάζουν το κομματικό συμφέρον σε πολλές των περιπτώσεων πάνω από το συνολικό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ισχυροί τριγμοί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει