“Καθαρά” τα κινητά των δύο στρατιωτικών

275

Ένα βήμα πίσω κάνει η Άγκυρα στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεχόμενη τον Έλληνα πραγματογνώμονα να συμμετέχει σε έρευνες που διεξάγονται για τα κινητά τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πεντάγωνο, αναφέρεται πάντως ότι και τα δύο κινητά είναι «καθαρά» και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το επιλήψιμο, το οποίο να συνηγορεί στο γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν ως στόχο τους την κατασκοπεία.

Η έρευνα παρ’ όλα αυτά αναμένεται να επεκταθεί και στις επαφές που είχαν οι δύο Έλληνες. Παρά την ένταση και την προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας φαίνεται να υπάρχει και η διαλλακτική πλευρά, αφού και προχθές οι γονείς των δύο στρατιωτικών τούς επισκέφθηκαν στην Ανδριανούπολη όπου κρατούνται κι ενημερώθηκαν από τους συνηγόρους τους για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ενώ όμως οι Τούρκοι κάνουν κάποια μικρά βήματα πίσω, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το πότε ο Έλληνας πραγματογνώμονας θα μεταβεί στην Τουρκία.  Το θέμα πάντως εξακολουθεί να έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης να καλύπτουν τις εξελίξεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει