Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Mε απώλειες αλλά χωρίς ν’ απομακρυνθεί από τις 830 μονάδες

251

Μετά από μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας και αρκετών εναλλαγών προσήμου, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες, χωρίς να απομακρυνθεί από τη ζώνη των 830 μονάδων αλλά και επιτρέποντας τη διόρθωση αρκετών τίτλων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,29% κλείνοντας στις 829,34 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 826,79 (-0,60%) και 834,97 μονάδων (+0,39%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 66,1 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 37 εκατ. τεμάχια.

Στα θετικά της ημέρας είναι ότι η αγορά έδειξε πως δεν θα επιτρέψει εύκολα την απώλεια της κομβικής περιοχής των 830-835 μονάδων. Ωστόσο, για να δοκιμάσει την αντίσταση των 840 μονάδων θα χρειαστεί περισσότερους καταλύτες, οι οποίοι προς το παρόν απουσιάζουν, συνηγορώντας στην άποψη ότι τουλάχιστον μέχρι τη λήξη των παραγώγων την Παρασκευή θα συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα.

Στο μεταξύ σήμερα, 14/3, αναμένουμε την έκδοση των 12μηνων εντόκων γραμματίων, την πρώτη έκδοση τέτοιας διάρκειας από τον Απρίλιο του 2010 λίγο πριν εισέλθουμε στο μνημόνιο. Η νέα κίνηση του Ελληνικού Δημοσίου προς τις αγορές γίνεται με σκοπό να καλύψει ένα ακόμα σημείο (αυτό του 12μήνου) στην καμπύλη των εκδόσεων, και όχι την άντληση σημαντικού ποσού κεφαλαίων καθώς στόχος είναι τα 625 εκατ. ευρώ.

Στις διεθνείς αγορές σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν oι αμερικάνικες μετοχές με τους τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Παράλληλα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν καθησυχαστικά, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, περιορίζονται οι ανησυχίες για πιο γρήγορη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Ανοδικά το ευρώ έναντι του δολαρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει