ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ “ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΙΑΜΑΤΟΣ”: Ετοιμάζει κι άλλο σκεύασμα η ομάδα του Πανεπιστημίου!

3.901
το “Κρητικό Ιαμα”
Του χρόνου ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό το Cretan IAMA

Στο εξωτερικό ετοιμάζεται να ταξιδέψει τον επόμενο χρόνο το “Κρητικό Ιαμα” για το κρυολόγημα και τη γρίπη, ενώ η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης που το δημιούργησε βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών για ένα νέο σκεύασμα που έχει και αυτό ως βάση τα κρητικά βότανα και το ελαιόλαδο.

Ο καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας Ηλίας Καστανάς
Ο καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας Ηλίας Καστανάς

Για το θέμα μιλά στην “Π” ο καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας Ηλίας Καστανάς τονίζοντας ότι ήδη οι έρευνες για την αντιμετώπιση μιας συγκεκριμένης πάθησης γίνονται εδώ και έναν χρόνο.

“Συμμετέχει η ίδια επιστημονική ομάδα και οι πρώτες έρευνες μάς έχουν δώσει ενδείξεις και όχι αποδείξεις, γι’ αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε με βάση και πάλι τα βότανα και το ελαιόλαδο.

Οι μελέτες συνεχίζονται και δεν είμαστε στη φάση αυτή έτοιμοι να ανακοινώσουμε τίποτε περισσότερο” σημείωσε.

Εξαγωγή σε πολλές χώρες

Αναφορικά με το “Cretan Iama” ο καθηγητής είπε ότι η ενημέρωση που έχει από την εταιρεία Olvos Science, που το διαθέτει στην ελληνική αγορά και στην αγορά της Κύπρου, είναι ότι ο κόσμος το αγοράζει ενώ το 2019 το “Κρητικό Ιαμα” θα αρχίσει το μεγάλο ταξίδι του σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

“Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική, γιατί γνωρίζετε ότι προέκυψε μετά από πολυετείς έρευνες με τη συνεργασία επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Χαιρόμαστε διπλά γιατί και οι νέες μελέτες που έχουν γίνει και αφορούν τη  δράση του σε ανθρώπους στους οποίους έχει χορηγηθεί, απέδειξαν ότι βοηθά στην αντιμετώπιση του ιού της γρίπης και του κρυολογήματος”.

Είναι γνωστό ότι το  Cretan ΙΑΜΑ είναι ένα φυσικό ιδιοσκεύασμα που περιέχει αιθέρια έλαια τριών κρητικών βοτάνων. Θυμάρι, φασκόμηλο και δίκταμο, σε συγκεκριμένες αναλογίες, που λειτουργούν συνεργικά. Τα τρία αυτά βότανα περιέχουν δεκάδες αιθέρια έλαια, πολλά δε συστατικά εξ’ αυτών βρίσκονται παράλληλα και στα τρία βότανα.

Τα αιθέρια έλαια των τριών αυτών βοτάνων σε μορφή μαλακής κάψουλας είναι διαλυμένα μέσα σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Στο στάδιο των κλινικών δοκιμών βρίσκεται η νέα έρευνα της επιστημονικής ομάδας για ένα καινούργιο σκεύασμα που βασίζεται στις ιδιότητες των κρητικών βοτάνων
Στο στάδιο των κλινικών δοκιμών βρίσκεται η νέα έρευνα της επιστημονικής ομάδας για ένα καινούργιο σκεύασμα που βασίζεται στις ιδιότητες των κρητικών βοτάνων

Είναι κλινικά δοκιμασμένο και τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν το 2015 στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of Ethnopharmacology.

Το Cretan IAMA Olvos Science ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και είναι κατοχυρωμένο ως παγκόσμια πατέντα.

Οι κλινικές μελέτες που ακολούθησαν σε ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού επιβεβαίωσαν την αντι-ιική δράση του σκευάσματος, μειώνοντας σημαντικά τόσο τον χρόνο ίασης όσο και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων στους ασθενείς.

Εκτός από την άμεση αντι-ιική δράση, το ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΑΜΑ έχει ευεργετική δράση στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς τα συγκεκριμένα κρητικά βότανα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες απαραίτητες για την καταπολέμηση φλεγμονών του ανθρώπινου σώματος.

 

Από αριστερά οι κ.κ. Καστανάς, Σουρβίνος, Λιονής και Πυρίντσος
Από αριστερά οι κ.κ. Καστανάς, Σουρβίνος, Λιονής και Πυρίντσος

Η επιστημονική ομάδα για την ανάπτυξη του IAMA

Στην ανάπτυξη του Cretan IAMA συμμετείχε ομάδα ερευνητών όπως οι διακεκριμένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής, καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Π.Φ.Υ., Ηλίας Καστανάς, καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, Στέργιος Πυρίντσος, αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας, και Γεώργιος Σουρβίνος, καθηγητής Κλινικής Ιολογίας καθώς και συνεργάτες τους.

Η ίδια επιστημονική ομάδα πραγματοποιεί και τις καινούργιες έρευνες για το νέο σκεύασμα, η δημιουργία του οποίου στηρίζεται και πάλι στις ευεργετικές δράσεις των κρητικών βοτάνων και του ελαιολάδου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει