ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

560

Ένα μεγάλο ρεκόρ για ραδιόφωνο!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για τα ραδιόφωνα στο Ηράκλειο διενήργησε η εταιρεία Focus Bari στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017, με δείγμα 401 άτομα. Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Ράδιο Κρήτη παραμένει πρώτο εδώ και 29 χρόνια- άπιαστο ρεκόρ για ραδιόφωνο! Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην ΠΕ Ηρακλείου το 68% δηλώνει ότι ακούει ραδιόφωνο κάθε μέρα και το 81% κάθε εβδομάδα. Η διάρκεια της καθημερινής ακρόασης ραδιοφώνου είναι πάνω από μία ώρα, με μέσο χρόνο 125,5 λεπτά.

Η διάρκεια της καθημερινής ακρόασης ραδιοφώνου είναι πάνω από μία ώρα, με μέσο χρόνο 125,5 λεπτά.

Στην έρευνα καταγράφεται και η ακροαματικότητα των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν στην ΠΕ Ηρακλείου (καταγράφηκαν 33 σταθμοί με ποσοστό ακροαματικότητας).  Πρώτος σταθμός σε ακροαματικότητα, τόσο στη μέση ημερήσια όσο και στη μέση εβδομαδιαία, είναι το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ στα 29 χρόνια που λειτουργεί είναι ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμός στην Κρήτη.

 

@patris
Δεν ρωτάνε, κυρία μου, ένα υπουργό – και δη τον κ. Φώτη! – τι θα έκανε εάν το παιδί του ήταν στα χέρια των Τούρκων!  Τι γυρεύει το παιδί του υπουργού στα σύνορα;
arhigos

 

Ένας… χαμός γίνεται με τα γκράφιτι και τα συνθήματα στα μνημεία της πόλης και τα κτήρια.
Ένας… χαμός γίνεται με τα γκράφιτι και τα συνθήματα στα μνημεία της πόλης και τα κτήρια.

Για πόσο όμως;

Ένας… χαμός γίνεται με τα γκράφιτι και τα συνθήματα στα μνημεία της πόλης και τα κτήρια. Όλοι γράφουν για όλους και όλα. Μια εικόνα θλιβερή στην πόλη, που δυστυχώς δεν αστυνομεύεται, δεν υπάρχει τίποτα όρθιο.

Στον Δήμο καθάρισαν από τα συνθήματα το ένα κομμάτι στη Βικελαία. Χθες από τον Δήμο καθάρισαν το ένα κομμάτι στη Βικελαία. Για πόσο όμως;

 

Γιατί να τιμωρηθούν όλοι;

Οργισμένος ο Φίλης για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρει: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως άμεση απάντηση η διακοπή του πρωταθλήματος, που μοιάζει να κατανέμει αδιακρίτως την ευθύνη σε όλες τις ομάδες και φοβάμαι μήπως δημιουργηθούν συνθήκες διάλυσης, μέσα από την οποία, τελικώς, να υπάρξει συμψηφισμός ευθυνών και ατιμωρησία και έτσι να διασωθούν οι “νονοί” του ποδοσφαίρου σε βάρος βέβαια του αθλητισμού». Ο πρώην υπουργός ζητά η εφαρμογή του νόμου να είναι erga omnes, σημειώνοντας ότι αυτό δεν συνέβη στην Τούμπα.

«Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισήλθε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο και αντί να συλληφθεί  από την αστυνομία, αφέθηκε να προκαλεί και να απειλεί» αναφέρει ο Ν. Φίλης και συνεχίζει: «Η κοινή γνώμη, φίλαθλη ή μη, δεν ανέχεται πια προέδρους ΠΑΕ και παράγοντες του αθλητισμού σε ρόλο “πιστολέρο” ή σερίφη, σε ρόλο αρχηγού οπαδικών στρατών ή σε ρόλο επίδοξου ιδιοκτήτη ολόκληρων πόλεων της χώρας. Ο χώρος του ποδοσφαίρου πρέπει να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από τις “μαφίες” που χρόνια τώρα τον λυμαίνονται».

 

εργολαβία για την κατασκευή του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης

Πάνε για φθινόπωρο

Πλήρως επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της «Π» για την πρόθεση της εταιρείας ΤΕΡΝΑ να εγκατασταθεί με γραφεία στην Κρήτη, αλλά και να διεκδικήσει συνολικά τα μεγάλα έργα του νησιού. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας βλέπουν εφικτό το σενάριο στην πορεία εξέλιξης για το νέο αεροδρόμιο να μπορέσουν να διεκδικήσουν και μια εργολαβία για την κατασκευή του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης. Σε σχέση με το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου, η εταιρεία βλέπει τις εξελίξεις πολύ θετικά εκτιμώντας πως μέχρι το φθινόπωρο του 2018 θα έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση που θα δίνει το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών.

 

Θα είναι υποψήφιος;

Κυκλοφορεί ευρέως και σας το μεταφέρω με επιφύλαξη. Ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης προορίζεται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. Πώς όμως; Από ποιους θα ψηφιστεί; Με γραμμή; Γίνονται αυτά τα πράγματα ακόμη; Πάντως οι κακές γλώσσες λένε πως για αυτό απομακρύνθηκε από τη θέση του ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να μην υφίσταται το ασυμβίβαστο στην περίπτωση βέβαια που πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο του 2019 (λέμε τώρα…).

 

Ξανά πρόεδρος

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης”. Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Γιώργος ΑεράκηςΔιαβάζεται ότι συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης”.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Γιώργος Αεράκης, αντιπρόεδρος ο Φασουλάς Χαράλαμπος, γραμματέας η Στάθη Ιάσμη, ταμίας ο Προμπονάς Μιχάλης, μέλη οι Μυλωνάς Μωυσής, Ψαρουδάκης Νικόλαος, Κατσαπρακάκης Δημήτριος. Και δεν είναι τυχαία βέβαια η επιτυχία του Συμβουλίου και των Φίλων του Μουσείου.

Τα τελευταία χρόνια, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει αναθέσει στον Σύλλογο των Φίλων του Μουσείου την οικονομική διαχείριση της Έκθεσης.

Έτσι:
-Αυξήθηκε η επισκεψιμότητα,
-Αυξήθηκαν τα έσοδα από τα εισιτήρια,
-Αυξήθηκε ο τζίρος και τα κέρδη από το πωλητήριο, -Εκτοξεύθηκαν τα έσοδα από τα παιδικά πάρτι που πραγματοποιούνται στο Μουσείο καθώς και τα έσοδα από τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα,
-Αυξήθηκε ο αριθμός των μελών.

Πολάκης καπνίζει

Σιγά μην σκίσετε τίποτα…

Διάβασα κι εγώ την… εγκύκλιο – οδηγό για το κάπνισμα στον δημόσιο τομέα που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ σε μια ακόμη προσπάθεια να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους για να εφαρμόσουν τον νόμο! Μόνο που ο ΕΦΚΑ πρέπει να ξεκινήσει με τις… υπηρεσίες του, όπως και σε άλλες υπηρεσίες στο Ηράκλειο που γίνεται… χαμός. Όπως υπενθυμίζει η εγκύκλιος, το τιμολόγιο του τσιγάρου κυμαίνεται από 50 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την υποτροπή. Αλλά φαντάσου να πουν σε έναν υπάλληλο που τον πιάνουν να καπνίζει να πληρώσει το πρόστιμο! «Να πάτε πρώτα να πιάσετε τους υπουργούς, οι κ. Σπίρτζης, Πολάκης, η κ. Τ. Χριστοδουλοπούλου, ο Ευκλ. Τσακαλώτος, δεν τηρούν τους κανονισμούς και καπνίζουν ακόμη και σε κλειστούς χώρους, εγώ θα πληρώσω;».

 

Λουκέτο στο Μέγκα

Τέλος εποχής για το μεγάλο κανάλι μετά τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ τρία μέλη του είχαν αντίθετη άποψη. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων του MEGA οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ περιμένοντας με έκδηλη αγωνία την απόφαση.  «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει την λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του» αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση.

 

Τρέχουν οι διαδικασίες

…Το επόμενο βήμα είναι η ανάρτηση της απόφασης στη Διαύγεια και η σύνταξη της επιστολής από το ΕΣΡ προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία θα δώσει και την εντολή στην DIGEA να κατεβάσει το σήμα του MEGA. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΡ, οι ενέργειες αυτές δρομολογούνται άμεσα. Εάν οι μέτοχοι του MEGA καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΕΣΡ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτό θα μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να καθυστερήσει «το μαύρο» μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ.

 

Απόλυση

Δεν υπάρχει αυτός ο Τραμπ! Οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό έγιναν πραγματικότητα και ο Ντόναλντ Τραμπ απέπεμψε τον Ρεξ Τίλερσον από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενόψει μάλιστα των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών έμαθε τα νέα με ένα tweet τoυ προέδρου των ΗΠΑ! «Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA, θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά! Ευχαριστώ τον Ρεξ Τίλερσον για τις υπηρεσίες του! Η Τζίνα Χάσπελ θα γίνει η νέα διευθύντρια της CIA και η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή. Συγχαρητήρια σε όλους!» έγραψε ο Τραμπ.

 

Η παράδοση

Διαβάσατε για το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και τις… γκουρμεδιές που φτιάχτηκαν. Καταπληκτικές και ξεχασμένες συνταγές που έκλεψαν την παράσταση. Αλλά το βραβείο το πήρε μια… παραδοσιακή συνταγή! Το… αντικριστό αρνί που έφτιαξαν από τον Πολιτιστικό του Δήμου Γαζίου!

 

Αμαρτία

Το Σαββατοκύριακο, όπως μαθαίνω, ο τοπικός Μακρόν… ορκιζόταν πως ενδιαφέρεται μεν, αλλά δεν θα πειράξει τον δήμαρχο. Χωρίς να εξηγεί πάντως πώς θα γίνει αυτό, και ο ίδιος να είναι υποψήφιος και ο δήμαρχος να μην πληγεί! «Θα δείτε, δεν θα αμαρτήσω» έλεγε! Τον βλέπω να πηγαίνει στο… Άγιο Όρος κι αυτός.

 

Ψυχραιμία

«Θέλει ψυχραιμία η διαχείρισή μας. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή χρόνων και πέσαμε στα…σκ@τ@!» μου έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει ότι το κόμμα για να αποφύγει τους…παλιούς «ολιγάρχες» έχει πέσει στα χειρότερα: Σαββίδης, Καλογρίτσας και ένας τελευταίος μάγκας που κρατά πιο χαμηλούς τόνους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει