6η Γιορτή Πορτοκαλιού στο Φόδελε

1.002

Την «6η Γιορτή Πορτοκαλιού» οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Φόδελε «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην προετοιμασία και οργάνωση της  γιορτής   συμμετέχει ολόκληρο το χωριό, οι παραγωγοί προσφέρουν τα προϊόντα τους, οι γυναίκες τις υπέροχες δημιουργίες τους  (γλυκά κουταλιού, γλυκά, κέικ, μπισκότα, τούρτες, χαλβάδες, παγωτά, γλειφιτζούρια, ποτά, λικέρ, ανθόνερα), οι μαθητές εικαστικές δημιουργίες, κατασκευές και εκθέσεις με θέμα τα παραδοσιακά προϊόντα του Φόδελε, ντόπιοι “καλλιτέχνες” τις υπέροχες κατασκευές από πορτοκάλια, λεμόνια, κουμ –κουάτ, και ανθούς.

Στην ολοήμερη γιορτή, από τις 12:00 το  μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, με πολλή μουσική και  καλλιτεχνικά δρώμενα, συμμετέχουν: το συγκρότημα ‘’Ρεμπέτικα Μονοπάτια’’, Φοδελιανοί καλλιτέχνες κρητικής μουσικής και το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ σε παράσταση δρόμου με ακροβατικά ξυλοπόδαρα.

Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών (aller –retour) απο τη 1 έως τις 5 μ.μ. από τον χώρο στάθμευσης στον χώρο της γιορτής.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου και τη γιορτή πορτοκαλιού, φωτογραφίες κ.ά. στο http://www.psfodele.gr/.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει