Βρέθηκε λύση για το Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας

413

Αέρας… ανακούφισης πνέει από χθες στην Καρκαδιώτισσα αφού το Υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος σε μία πολύχρονη αγωνία των οικογενειών που μένουν στο χωριό.

Με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός, κ. Κώστας Γαβρόγλου, αναστέλλεται η συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Καρκαδιώτισσας με το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία.

Η συγχώνευση των δύο σχολείων ήταν μία απόφαση που είχε ληφθεί πριν από χρόνια, μόνο όμως στα χαρτιά, αφού ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Με την πίεση από πλευράς της τοπικής κοινωνίας και τις απαραίτητες κινήσεις από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, το Σχολείο Καρκαδιώ- τισσας λειτουργούσε κανονικά κάθε σχολική χρονιά.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Αποστολάκης
Ο κ. Αποστολάκης

«Κάθε χρόνο πηγαίνουμε σε επαναλειτουργία του σχολείου, η απόφαση για τη συγχώνευση είχε ανασταλεί και κάθε καλοκαίρι συγκεντρώναμε χαρτιά και ζητούσαμε εκ νέου άδεια αυτόνομης λειτουργίας του σχολείου», αναφέρει στην «Π» ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Αποστολάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα τυπικό κώλυμα που αίρεται με τις νέες εξελίξεις και αφού έγινε δεκτή η εισήγηση της υπηρεσίας.

Στο σχολείο, το οποίο λειτουργεί ως διθέσιο, φοιτούν 20 μαθητές. Οι γονείς είχαν αντιδράσει στο ενδεχόμενο να εγγράψουν τα παιδιά τους στον Προφήτη Ηλία και για αυτό το λόγο τα δύο σχολείο δε συγχωνεύτηκαν ποτέ στην πράξη.

Ο κ. Μακράκης
Ο κ. Μακράκης

«Ως σύλλογος,  όταν είχε βγει η απόφαση για τη συγχώνευση του Δημοτικού Καρκαδιώτισσας με του Προφήτη Ηλία είχαμε διαφωνήσει, από τη στιγμή που η τοπική κοινωνία ήθελε να στηρίξει το σχολείο», αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Ηρακλείου, κ. Γιώργος Μακράκης.

Δηλώνει ευχαριστημένος από την εξέλιξη και τονίζει πως βασικό ζητούμενο είναι να στηρίζει η πολιτεία τα σχολεία και να τα στελεχώνει εγκαίρως με το απαραίτητο προσωπικό.

Σε κάθε συγχώνευση, όπως λέει, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η διάσταση της μετακίνησης των μαθητών από το ένα χωριό στο άλλο.

Σημειώνεται πως, επί δημαρχίας Γιάννη Κουράκη, υπήρχαν αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου κατά της συγχώνευσης. Γινόταν αναφορά στην απόσταση άνω των 20 χιλιομέτρων ανάμεσα στα δύο χωριά και στο δύσκολο ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει