ΚΡΗΤΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΑ 1Ο ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ VEGANS

Οι χορτοφάγοι τουρίστες επιλέγουν το Apollonia

1.495

Ένα ξενοδοχείο της Κρήτης συγκαταλέγεται σε ένα από τα 10 καλύτερα για αυστηρά χορτοφάγους σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε blogger της TUI.

Ο κ. Μανόλης Μανούσος
Ο κ. Μανόλης Μανούσος

Είναι το ξενοδοχείο Apollonia Beach Resort που προσφέρει μεγάλη ποικιλία δημιουργικών πιάτων με τον καλύτερο και σωστότερο τρόπο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Apollonia Μανόλης Μανούσος είπε στην “Π”: “Το ξενοδοχείο μας έχει αρκετούς πελάτες vegan, των οποίων προσπαθούμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες, προσφέροντας πολλές επιλογές κύριων πιάτων και επιδορπίων, σεβόμενοι την επιθυμία και την επιλογή τους να μην καταναλώνουν κρέας, ψάρι ή και όλα τα ζωικά παράγωγα.

 

Τι τρώνε οι vegans

Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι χορτοφάγοι. Σε άρθρο της η Ιάνθη Μιχαλάκη, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Αρκετοί τουρίστες είναι χορτοφάγοι και αναζητούν ξενοδοχεία με πολλές επιλογές στο φαγητό
Αρκετοί τουρίστες είναι χορτοφάγοι και αναζητούν ξενοδοχεία με πολλές επιλογές στο φαγητό

“Είναι εύκολο να φανταστούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα που δεν περιλαμβάνει κρέας ή ψάρι. Τι γίνεται όμως αν από αυτό αποκλείσουμε και όλα τα ζωικά παράγωγα όπως για παράδειγμα το γάλα, το τυρί, τα αυγά;

χορτοφάγοι
Πολλοί επισκέπτες, εκτός από κρέας ή ψάρι, δεν τρώνε ούτε ζωικά παράγωγα όπως το τυρί, το γάλι, τα αυγά

Μπορεί να φαντάζει αδύνατο, αλλά αυτή είναι η διατροφική πραγματικότητα ενός vegan. Δεν είναι απλά χορτοφάγοι αλλά απέχουν συνειδητά από οποιοδήποτε προϊόν έχει παραχθεί από ζώο.

Η φιλοσοφία τους παρουσιάζει αρκετές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά σε γενικές γραμμές είναι αντίθετη στην οποιαδήποτε ζωική εκμετάλλευση.

Γι’ αυτό τον λόγο, εκτός από προϊόντα διατροφής, δεν χρησιμοποιούν και οποιοδήποτε προϊόν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

Ένας μεγάλος αριθμός vegans αρνείται να χρησιμοποιήσει ακόμη και είδη ρουχισμού που είναι φτιαγμένα από μαλλί ή δέρμα.

Καθώς όμως τα ζωικά παράγωγα έχουν εισχωρήσει σε όλες τις πλευρές της καθημερινής ζωής, οι vegans αναγκάστηκαν να βρουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα που χρησιμοποιούν είναι τα παράγωγα σόγιας, πηγή που τους προσφέρει -μαζί με τα μανιτάρια και μερικά δημητριακά- τις αναγκαίες ποσότητες πρωτεϊνών και η μελάσα, ιδιαίτερα πλούσια σε σίδηρο. Το αβοκάντο ή η μπανάνα είναι εξίσου δημοφιλή, καθώς λιωμένα λειτουργούν ως υποκατάστατο βουτύρου σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει