ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΣΧΑΣ: 400.000 Ρώσοι φέτος στην Κρήτη

871

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Αυξημένες προσδοκίες από την αγορά της Ρωσίας

Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι περίπου 400.000 Ρώσοι έναντι 340.000 πέρυσι θα κάνουν φέτος διακοπές στην Κρήτη, όπως λένε οι τουριστικοί φορείς, οι οποίοι ετοιμάζονται για τη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας που αρχίζει αύριο.

Πανελλαδικά ο αριθμός τους στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει το 1 εκατομμύριο (870.000 ήταν το 2017), την ώρα που πέρυσι στην Τουρκία οι Ρώσοι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 4.600.000.

ο αντιπρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης ΚουμπαράκηςΜια χώρα που προσφέρει πολύ φτηνότερα πακέτα 20%-30% σε σχέση με εμάς και δέχεται τους Ρώσους χωρίς βίζα.

“Επιπλέον το ρούβλι έχει κατρακυλήσει και πολλοί Ρώσοι πιστεύω ότι και φέτος θα επιλέξουν την Τουρκία για τις διακοπές τους” μας είπε ο αντιπρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, σημειώνοντας ότι η έκθεση της Μόσχας θα δώσει περισσότερα στοιχεία.

 

 

Χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια

Ο κ. Μανόλης ΑπλαδενάκηςΟ γενικός διευθυντής της ΤΕΖ tour Ελλάδας Μανόλης Απλαδενάκης ανέφερε: “Πιστεύω ότι η αύξηση των Ρώσων φέτος στην Κρήτη δεν μπορεί να ξεπεράσει το 10%-15% σε σχέση με το 2017.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια. Εάν πανελλαδικά φτάσουμε το ένα εκατομμύριο, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι.

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε την Τουρκία. Τα επίσημα νούμερα λένε ότι πέρυσι έκαναν εκεί διακοπές πάνω από 4.600.000 Ρώσοι”.

Το 1/3 των Ρώσων πήγε πέρυσι Τουρκία

Οι Ρώσοι τουρίστες πραγματοποίησαν εντός του 2017 14,3 εκατομμύρια ταξίδια σε δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα, όπως αναφέρει η Ένωση των ταξιδιωτικών γραφείων της Ρωσίας ΑΤΟΡ, επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια τους αυτά σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 61,7% σε σχέση με το 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΤΟΡ, η αύξηση αυτή αντιστοιχεί στο 50% και πλέον (των 28,6 εκατομμυρίων) όλων των ταξιδιών που πραγματοποίησαν οι Ρώσοι στο εξωτερικό.

Η Ένωση των τουριστικών γραφείων διευκρινίζει ότι στο ποσοστό αυτό έχουν συμπεριληφθεί και τα ταξίδια που έχουν γίνει σε πλησιέστερες με τη Ρωσία χώρες, τα οποία δεν είχαν τουριστικούς προορισμούς (Φινλανδία, Κίνα, Πολωνία, χώρες της Βαλτικής). Αυτό σημαίνει ότι στις χώρες που διαθέτουν παραλίες αλλά βρίσκονται μακριά από την Ρωσία, ταξίδεψε το 77% όλων των τουριστών που επέλεξαν να ταξιδέψουν οι ρώσοι τουρίστες.

Το ένα τρίτο, δηλαδή το 32,8%, όλων των τουριστικών ροών που επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους στις 20 πιο δημοφιλείς χώρες για τις παραλίες τους, στράφηκε στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα την επισκέφθηκαν 4,7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες. Δεύτερη πιο δημοφιλής χώρα ήταν η Ταϊλάνδη, την οποία επισκέφθηκαν πέρυσι 1,34 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες. Τρίτη πιο δημοφιλής χώρας ήταν η Ισπανία, την οποία επέλεξαν 1,14 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες, ενώ ακολουθούν η Ιταλία και η Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού:  “Αναμφισβήτητα είμαστε ασφαλής προορισμός!”

O Τούρκος υπουργός Τουρισμού, Νουμάν Κουρτουλμούς, παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Στην ερώτηση εάν η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα ο Τούρκος υπουργός απαντά: «Αναμφισβήτητα! Εδώ και ένα χρόνο δεν έγινε καμία τρομοκρατική επίθεση». Παραδέχεται ωστόσο ότι εξαιτίας διαφόρων πολιτικών προβλημάτων οι τουρίστες απέφυγαν την Τουρκία το τελευταίο διάστημα και συμπληρώνει: «Ανακάμψαμε όμως γρήγορα.

Και φέτος περιμένουμε 38 εκατομμύρια τουρίστες, από αυτούς πέντε εκατομμύρια Γερμανούς». Εξηγεί πως «ο τουρισμός είναι ένας στρατηγικός τομέας για εμάς. Περιμένουμε μέχρι το 2023, 50 εκατομμύρια τουρίστες και 50 δισεκατομμύρια δολάρια τζίρο».

Στη διαπίστωση της εφημερίδας ότι οι γερμανοτουρκικές διαφορές δεν έχουν επιλυθεί και ότι οι οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηρές, ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού παρατηρεί: «Οι τουρίστες δεν ακούνε προφανώς τους πολιτικούς. Οι κρατήσεις που έχουν γίνει νωρίς είναι διπλάσιες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει