Εφικτός ο στόχος των 40 εκατομμυρίων τουριστών

822

Με επενδύσεις 6 δισ. ευρώ μπορούμε να φτάσουμε τους 40 εκατομμύρια τουρίστες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

«Αυτό που κρατά πίσω τον ελληνικό τουρισμό, είναι η έλλειψη επενδύσεων» τονίζει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, προσθέτοντας ότι «η χώρα θα μπορούσε να οδηγήσει την τουριστική βιομηχανία σε ένα νέο επίπεδο, εάν εισρεύσουν περισσότεροι πόροι και το κράτος άρει τα εμπόδια εισροής νέων κεφαλαίων».

Ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι «έχουμε δει τον πάτο του βαρελιού και έχουμε ξεκινήσει ανοδική πορεία, αλλά» όπως τόνισε «η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης και να εστιάσει στην παραγωγή».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ακόμη, ότι «ο αριθμός των τουριστών, που από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο αγγίζει τα 30 εκατομμύρια, θα μπορούσε να φτάσει και τα 40 εκατομμύρια, εάν παραταθεί η τουριστική περίοδος και εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν».

Όπως λέει, για να γίνει αυτό, η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις ύψους 6 δισ. ευρώ, καθώς, όπως σημειώνει, υπάρχει ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Προτείνει δε να τεθούν προς εκμετάλλευση άδεια κτήρια που ανήκουν στο Δημόσιο και παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να διαδραματίσει το κράτους και με τη βελτίωση των υποδομών, όπως των λιμανιών, των μαρίνων και των περιφερειακών αεροδρομίων, κυρίως στα νησιά, όπως και στην άρση προβλημάτων και καθυστερήσεων λόγω της υπερφορολόγησης, της ανασφάλειας που αισθάνονται οι επενδυτές όταν έρχονται στην Ελλάδα και του υψηλού φορολογικού συντελεστή επί των πωλήσεων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει