Τα σχέδια του ομίλου «Mouzenidis Group» για την Κρήτη

Τι λέει στην «Π» ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Μασμανίδης
Περισσότερες πτήσεις επισκέπτες και ξενοδοχεία

6.693

Ναυαρχίδα η Κρήτη για τον όμιλο “Mouzenidis”

Το δυνατό “χαρτί” του ομίλου Mouzenidis Group είναι η Κρήτη.

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου Μουζενίδη Γιώργος Μασμανίδης
Ο γενικός διευθυντής του ομίλου Μουζενίδη Γιώργος Μασμανίδης

“Φέτος περιμένουμε αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί κατά 35%-40%” λέει στην “Π” ο γενικός διευθυντής κ. Γιώργος Μασμανίδης, ο οποίος μας μιλάει για τα φιλόδοξα σχέδια της  εταιρείας, που διακινεί τουρίστες από 18 χώρες, αναφορικά με την Κρήτη που είναι ο κορυφαίος προορισμός της στην Ελλάδα.

Μέσω του ομίλου, το 2017 διακινήθηκαν 400.000 ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα και μεταξύ αυτών οι 70.000 ήρθαν στην Κρήτη.

“Το 2018 περιμένουμε σημαντική αύξηση της τάξης του 35%-40% και ο αριθμός τους στο νησί θα ξεπεράσει τις 100.000” σημείωσε ο κ. Μασμανίδης, επισημαίνοντας ότι φέτος μέσω της Ellinair θα ταξιδέψουν περίπου μισό εκατομμύριο τουρίστες στη χώρα μας και από αυτούς οι 120.000 αεροπορικές θέσεις αφορούν τον προορισμό της Κρήτης.

Άλλωστε, η αεροπορική εταιρεία του ομίλου ανακοίνωσε ότι φέτος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα δρομολόγια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η Ellinair εντάσσει για την καλοκαιρινή περίοδο 2018 ακόμη δύο αεροσκάφη Airbus στον στόλο της, ο οποίος θα αριθμεί πλέον δέκα αεροσκάφη (τρία Airbus 319, πέντε Airbus 320 και δύο Boeing 737-300), με προοπτική το 2019 να αποτελείται μόνο από αεροσκάφη Airbus, προχωρώντας σε πλήρη ομογενοποίησή του.

Ellinair
Ενισχύει τις πτήσεις στην Κρήτη η Ellinair, ενώ 4 αεροσκάφη της εταιρείας έχουν έδρα το Ηράκλειο.

Όπως επισημάνθηκε, τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από τέσσερις βάσεις και, συγκεκριμένα, από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Μόσχα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου φέτος η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μόσχα, Βερολίνο, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Κλούζ Ναπόκα (Ρουμανία), Κατοβίτσε (Πολωνία), Κίεβο και Λβίβ (Ουκρανία) και Τιφλίδα (Γεωργία). Επίσης, η εταιρεία θα πετάει προς Χανιά από Θεσσαλονίκη και Μόσχα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 4 αεροσκάφη έχουν ως βάση το Ηράκλειο.

Ο κ. Μασμανίδης επισήμανε: “Για εμάς η Κρήτη είναι ο Νο 1 προορισμός της Ελλάδας με ιδιαίτερη δυναμική και ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

 

Η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των ξενοδοχείων που θα διαχειρίζεται στην Κρήτη το 2019.
Η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των ξενοδοχείων που θα διαχειρίζεται στην Κρήτη το 2019.

Για το 2019 αύξηση πτήσεων και περισσότερα ξενοδοχεία

“Το 2019 σχεδιάζουμε αύξηση των δρομολογίων από και προς την Κρήτη αλλά και τη διεύρυνση των συνεργασιών μας με ξενοδοχεία, για να αναλάβουμε τη διαχείρισή τους”. Ο όμιλος Μουζουνίδη θα διαχειρίζεται 4 ξενοδοχεία στην Κρήτη μαζί με τη νέα μονάδα που όπως έγραψε η “Π” ανοίγει τον Ιούνιο στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, στην ομπρέλα των Bomo Club θα βρίσκονται συνολικά 3 ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο και ένα στις Γούβες.

Στο ερώτημα για τις δυνατότητες που έχει η Κρήτη να γίνει τουριστικός προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο, ο Γ. Μασμανίδης σημείωσε: “Εάν εξασφαλιστούν απευθείας πτήσεις, ασφαλώς και μπορεί άνετα να γίνει. Ο σκοπός του ομίλου Μουζενίδη είναι να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Για εμάς η αγορά της Κρήτης είναι πολύ σημαντική και θα την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει