Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΩΡΟΥΣ: “Έφυγε” ο τσαγκάρης της Wall Street

705

ΟΤΑΝ Η “Π” ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΩΡΟΥΣ

“Έφυγε” πλήρης… ονείρων ο τσαγκάρης της Wall Street

Ο Βωριανός Μηνά, ο τσαγκάρης της Wall StreetΈζησε το αμερικάνικο όνειρο, υπήρξε ο τσαγκάρης της Wall Street και από χθες, Ελλάδα και ΗΠΑ, θρηνούν για το χαμό του.

Ο Βωριανός Μηνάς Πολυχρονάκης άφησε την τελευταία του πνοή στη Νέα Υόρκη, την πόλη που τον «αγκάλιασε», και αφήνει πίσω του τα παιδιά, τη σύζυγό του καθώς και τον αδελφό του, γνωστό λυράρη, Αλέκο Πολυχρονάκη.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο μουσικός κ. Γιώργος Γκερεδάκης, ο οποίος ήταν ανιψιός του.

«Δεν ξεχνώ ποτέ την Κρήτη, όπως και τα παιδικά μου χρόνια» είχε πει ο ίδιος στην «Π», τον Ιανουάριο του 2010.

Είχε αναφέρει πως, λόγω της αναγνώρισης που είχε η δουλειά του, αισθανόταν ότι οι κόποι του είχαν δικαιωθεί, «νιώθω ότι ανταμείβομαι για τα χρόνια που χάλασα σαν παιδί και νεαρός στην Ελλάδα, το πόσο δούλεψα» είχε πει στη συνέντευξή του.

Επί 25 χρόνια διατηρούσε μαγαζί κοντά στους Δίδυμους Πύργους και η 11η Σεπτεμβρίου είχε καταστρέψει ό,τι είχε καταφέρει να κτίσει, όμως, με επιμονή και σκληρή δουλειά είχε ορθοποδήσει, αυτή τη φορά στη Wall street. «Δεν ήταν εύκολο, τα χρήματα ήταν πολλά, το νοίκι υψηλό, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, έτρεχε δεξιά και αριστερά. Τώρα, όμως, δουλεύω με καλό κόσμο» είχε περιγράψει ο ίδιος.

Ο Βωριανός τσαγκάρης της Ν. Υόρκης είχε μιλήσει στην «Π» τον Ιανουάριο του 2010.
Ο Βωριανός τσαγκάρης της Ν. Υόρκης είχε μιλήσει στην «Π» τον Ιανουάριο του 2010.

Είχε εξομολογηθεί ότι δεν ονειρευόταν την ίδια καριέρα για τα παιδιά του. «Την τέχνη δεν μπορείς να τη μεταδώσεις, είναι κάτι που αποκτάς με τα χρόνια. Αν θέλουν να βαδίσουν στα βήματά μου, ας το κάνουν ευχαρίστως, όμως, δεν το βλέπω. Είναι δύσκολη και σκληρή δουλειά» είχε πει. «Έρχονται και μου λένε ότι αν δεν το φτιάξεις εσύ, δεν μπορεί κανένας άλλος, με πιέζουν να δέχομαι δουλειές», είχε πει χαρακτηριστικά.

Είχε γεννηθεί στους Βώρους, όπου τελείωσε το δημοτικό, στη συνέχεια έμαθε την τέχνη του τσαγκάρη στις Μοίρες , το 1965 έφυγε για την Αθήνα, τέσσερα χρόνια αργότερα έμαθε ότι στις ΗΠΑ ζητούσαν τεχνίτες και αναχώρησε από την Ελλάδα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει