Με επιτυχία παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Άννας Μανουκάκη-Μεταξάκη

397

Κατάμεστη ήταν τη Δευτέρα το βράδυ, η    δημοτική αίθουσα “Μανόλης Καρέλλης” για την παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Μανουκάκη Μεταξάκη “Γράμματα του Αλέξανδρου Ραπτόπουλου από τη φυλακή. 1942”.

Την εκλεκτή συγγραφέα και ιστορική ερευνήτρια τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών της πόλης του Ηρακλείου, φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές από την επαγγελματική της ζωή, πολλοί φίλοι από το Αρκαλοχώρι και τη γύρω περιοχή, την ιστορία της οποίας με μεγάλη αφοσίωση προσπαθεί εδώ και χρόνια να φέρει στο φως, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία Βιαννιτών, συγγενών και φίλων της οικογένειας Ραπτόπουλου που μένουν στο Ηράκλειο, αλλά και αυτών που ήρθαν από τη Βιάννο ειδικά για τη βραδιά αυτή.

Το ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Βιάννου “Περικλής Βλαχάκης”, διοργανωτής αυτής της βραδιάς, θέλει να ευχαριστήσει όπως τονίζει η  προεδρος του κ. Μαρία Χρηστάκη, αρχικά τη συγγραφέα για την τιμή και την εμπιστοσύνη της να του αναθέσει την έκδοση του βιβλίου της, την Περιφέρεια Κρήτης για τη χρηματοδότηση, τους εξαιρετικούς παρουσιαστές, ιστορικούς Βαγγέλη Τζούκα και Γιάννη Σκαλιδάκη, τον συντονιστή της βραδιάς, δημοσιογράφο Γιώργο Λαγουβάρδο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νύμφωνα, εκπρόσωπο των Σεβασμιωτάτων Ειρηναίου, Αρχιεπισκόπου Κρήτης και Ανδρέα, Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, που παρέστησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση, τους βουλευτές που απέστειλαν χαιρετιστήρια,τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ που παραβρέθηκε, τους εκπροσώπους των Δήμων Ηρακλείου, Μινώα και Βιάννου, που παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν, τα επιστημονικά σωματεία της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου (ΕΦΝΗ) και το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας (ΚΕΚΡΗΛΟ) για την παρουσία τους και το χαιρετισμό τους, την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου που χαιρέτισε, τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου και τον μαέστρο Γιάννη Κιαγιαδάκη, την οικογένεια Ραπτόπουλου για την προσφορά κεράσματος και τέλος όλους όσοι ήρθαν και τίμησαν τη βραδιά.

“Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο, και στη συγγραφέα να μας δώσει σύντομα καινούργιους καρπούς της δουλειάς της” καταλήγει   η  κ.  Χρηστάκη.

“Όλοι οι συντελεστές της έκδοσής του μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί διασώθηκε και έφτασε στα χέρια των αναγνωστών ένα σπουδαίο αρχείο της πρώτης δυσκολότατης περιόδου της κατοχής, ώστε να αποτελεί ιστορική πηγή στο εξής, να παιδαγωγεί και να διδάσκει τις σκοτεινές εποχές μας στις νέες γενιές με το πρότυπο του υψηλού πατριωτισμού, του ηθικού και πνευματικού μεγαλείου και της βαθιάς καλλιέργειας του Βιαννίτη Ταγματάρχη Αλέξανδρου Ραπτόπουλου.

Έγινε πράγματι ένα βήμα για την ιστορική δικαιοσύνη” τονίζει η συγγραφέας, η οποία ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν και συνεβαλαν στην έκδοση και την παρουσίαση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει