ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Σοβαρά επεισόδια ΜΑΤ-διαδηλωτών

347

Άγρια επεισόδια προκλήθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους, που διαμαρτύρονται για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς επιθυμία τους ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας και του Κινήματος «Δεν πληρώνω», και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας που χτύπησαν τους διαμαρτυρόμενους με γκλομπς, παρά τις παρακλήσεις τους να σταματήσουν να τους χτυπούν.

Από τις προσπάθειες των αστυνομικών να απωθήσουν τους διαδηλωτές υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ άμεσα έσπευσαν στο σημείο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε άτομα που είχαν χτυπήματα αλλά και σε όσους αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών.

Οι τρεις διαδηλωτές που τραυματίστηκαν είναι ο Άκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας από τη Λαϊκή Ενότητα και η Δέσποινα Θανοπούλου από το Κίνημα «Δεν πληρώνω», η οποία είχε σωριαστεί στο πεζοδρόμιο, αφού προηγουμένως είχε δεχθεί άγριο ξύλο στα πόδια από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Εμφανώς ταραγμένος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τους κυρίους Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα «πολιτικούς εγκληματίες». «Αυτοί δίνουν τις εντολές στον αρχιπραξικοπηματία Ρούσκα (σσ. εννοεί τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων) για να ληστεύει λαϊκές περιουσίες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει