Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Νευρικότητα και μεταβλητικότητα ρίχνουν το Χ.Α.Α.

271

Ούτε και χθες κατάφερε να ανακαταλάβει το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων το χρηματιστήριο Αθηνών, χάνοντας μάλιστα και το θετικό πρόσημο στο τέλος της συνεδρίασης, έχοντας απέναντί του την έντονη μεταβλητότητα που προκάλεσαν οι κινήσεις των μεγάλων χαρτοφυλακίων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,10% κλείνοντας στις 798,41 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 794,85 (-0,54%) και 806,37 μονάδων (+0,90%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 56 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 69,8 εκατ. τεμάχια.

Η νευρικότητα και η μεταβλητότητα ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά μιας αγοράς που δεν κατάφερε να έχει σαφή κατεύθυνση, με το στοίχημα των 800 μονάδων να παραμένει το ζητούμενο και για σήμερα. Αν και οι 800 μονάδες αποτελούν μόνο ένα κρίσιμο ψυχολογικό όριο, με τις 795 μονάδες να είναι η πρώτη ουσιαστική στήριξη, η απώλειά τους μόνο ανησυχία έχει προκαλέσει στην αγορά.

Πάντως, η χθεσινή εικόνα της αγοράς παρέπεμψε περισσότερο σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και επιλεκτικές κινήσεις από μεγάλα χαρτοφυλάκια, που έχουν βρει καλές ευκαιρίες στο ταμπλό. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και τα δύο μεγάλα πακέτα σε Εθνική και Alpha Bank, ύψους 27 εκατ. και 2,7 εκατ. τεμαχίων αντίστοιχα, τα οποία διακινήθηκαν σήμερα.

Στις διεθνείς αγορές σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές χθες, μετά το sell-off που πυροδότησε η παραίτηση του κορυφαίου οικονομικού συμβούλου του προέδρου Τραμπ, Γκάρι Κον. Η απόφαση του κ. Κον να παραιτηθεί αυξάνει τους φόβους των επενδυτών ότι η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να υιοθετήσει πολιτικές προστατευτισμού στο εμπόριο, με κίνδυνο την πρόκληση ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου. Στο συνάλλαγμα το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει