Για 20ή χρονιά ο παιδικός διαγωνισμός για την Εργατική Πρωτομαγιά

286

Για 20ή συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός & η έκθεση παιδικών έργων με θέμα “Εργατική Πρωτομαγιά – Ειρήνη ως σύμβολο και έμπνευση δημιουργικής έκφρασης”.

Την εκδήλωση οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου και οι Σύλλογοι Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου: «Δ. Θεοτοκόπουλος» – «Ν. Καζαντζάκη και «Φαιστός».

Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου γιορτάζουν την 1η ΜΑΗ τιμώντας την ηρωική εξέγερση και τη θυσία των εργατών του ΣΙΚΑΓΟΥ πριν από χρόνια.

Στην Ελλάδα γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1893 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με διοργανωτή τον συμπατριώτη μας ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ.

Πριν καθιερωθεί η Πρωτομαγιά ως ημέρα διεθνούς γιορτασμού και διαδηλώσεων της εργατικής τάξης, αυτή ήταν μια ανοιξιάτικη γιορτή της γονιμότητας και των λουλουδιών.

Αιτήματα που διατυπώνονται στις εκδηλώσεις αυτές συνδέονται πάντα με  τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την αμοιβή, το ωράριο, την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία του Περιβάλλοντος, την Υγεία, την Παιδεία  και τη βελτίωση  του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη.

Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να παραδοθούν στη Γραμματεία του Ε.Κ.Η. μέχρι την 23η Απριλίου.  Για παράδοση των έργων & περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και ώρες από 08:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. και στα τηλ. 2810-281981 & 2810-282408.

Τα έργα θα χωριστούν σε 3 ομάδες, θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν.

1η ΟΜΑΔΑ παιδιά Α’ – Β’ τάξης – 2η ΟΜΑΔΑ παιδιά Γ’ & Δ’ τάξης – 3η ΟΜΑΔΑ παιδιά Ε’ & ΣΤ’ τάξης.

Στα παιδιά κάθε ομάδας που θα διακριθούν θα δοθεί έπαινος και  δώρα. Σ’ όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα δοθεί  αναμνηστικό  δίπλωμα.

Η εκδήλωση για την  απονομή των βραβείων θα γίνει την Τρίτη  1η  ΜΑΗ 2018 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου στις 9:30 π.μ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει