επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

274

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου. Όχι επειδή σήμερα είναι η μέρα τους, αλλά επειδή έτσι αισθάνομαι, ολοχρονίς του χρόνου.

ΑΜΗΧΑΝΙΑ και μόνο με καταβάλλει μπροστά στις Ισπανίδες, που λόγω της σημερινής -παγκόσμιας- ημέρας κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και στη δουλειά και στο σπίτι. Αντίθετα, κατανοώ πλήρως το σύνθημά τους: «Αν εμείς σταματήσουμε, σταματά και ο κόσμος»!

ΑΡΚΕΤΑ μας ταλαιπώρησε η αφρικανική σκόνη. Εισπνεύσαμε περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια απ’ όσα μπορούμε να καταναλώσουμε. Νισάφι πια, φέρτε πίσω τις καθαρές εισπνοές μας!

ΛΕΣ ΚΑΙ στην πλατεία Κοτζιά ανακάλυψαν την Αμερική! «Μια κίτρινη γραμμή θα διαχωρίζει πλέον τη νομιμότητα από την ασυδοσία» είναι η βαρυγδουπιά που χρησιμοποιείται για τον περιορισμό των τραπεζοκαθισμάτων. Τι να πει και η Λότζια που χρησιμοποιεί την κίτρινη οριοθέτηση χρόνια τώρα; Αλλά όπως και οι κόκκινες έτσι και οι κίτρινες γραμμές είναι για να παραβιάζονται!

ΕΓΚΑΛΟΥΝ και πάλι τον Πολάκη για τον αναπληρωτή διοικητή του «Ευαγγελισμού». Οι κακεντρεχείς τού καταλογίζουν βαριά κατάθλιψη και ρίχνουν στον Παυλή τις ευθύνες για την τοποθέτησή του.

Η ΕΛΛΑΔΑ, πλην της εποχής Βενιζέλου, έπασχε ανέκαθεν στη διπλωματία. Το αυτό καταλογίζεται και στη σημερινή κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση των δύο αξιωματικών που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές. Αυτό όμως δεν απενοχοποιεί την αντιπολίτευση να κάνει άστοχες κρίσεις και μάλιστα φωναχτά για τη διπλωματία του Κοτζιά.

ΚΑΠΟΤΕ από την Τρούμπα ακουγόταν «κορίτσια ο στόλος» και τώρα οι Τούρκοι είναι που επιθυμούν περίεργες… επαφές με τα πλοία του 6ου, που πάνε ως «ασπίδα» στην Κυπριακή ΑΟΖ, για να δουλέψουν απρόσκοπτα τα γεωτρύπανα.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ετοιμάζουν… εισβολή στο Αιγαίο με χίλια σκάφη, αλλά ευτυχώς είναι τουριστικά! Και αφού «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», όπως έγραφαν παλαιότερα και κάτι καλόπαιδα, νομίζω ότι κανείς δεν θα έχει πρόβλημα να μοιραστούμε τους τουρίστες.

ΣΑΝ ΚΑΤΙ να κινείται πάλι στη νύκτα του Ηρακλείου μετά από χρόνια ύφεσης ή ακόμα και αδιαφορίας. Τα ποιοτικά live πυκνώνουν, ο κόσμος ζωηρεύει και πάλι και κάποια παραδοσιακά μαγαζιά επανακάμπτουν. Και αφού δεν ελπίζουμε πλέον σε καλύτερες ημέρες, ας περιμένουμε τις καλύτερες νύκτες!

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει