Διήμερη “γιορτή σπόρων και αυτάρκειας”

244

«Γιορτή σπόρων και αυτάρκειας» πραγματοποιείται το Σάββατο 10 Μαρτίου στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο και την Κυριακή 11 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Μελίτακες» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο Ηράκλειο, αίθουσα Ανδρόγεω, θα μιλήσουν ο Νίκος Λυγερός με θέμα «Το Νερό ως Πηγή Ζωής» και ο Δημήτρης  Πετράκης με θέμα «Η Ντόπια τροφή ως παράγοντας Υγείας και Μακροζωίας».

Θα συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου.

Διήμερη “γιορτή σπόρων και αυτάρκειας”Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, θα μιλήσει ο Γιάννης Μανέτας με θέμα «Γενετικώς Τροποποιημένα φυτά: Τι ακριβώς προσφέρει ο Δρ. Φρανκεστάιν;» ενώ ο γεωπόνος-περιβαλλοντολόγος Γιώργος Βλοντάκης και η οικοκαλλιεργήτρια Βάσω Παρασύρη θα παρουσιάσουν πρακτικές οικολογικές συμβουλές για την επίλυση θεμάτων λίπανσης, φυτοπροστασίας κ.ά.

Θα συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων καθώς και τα μέλη παραδοσιακής Μουσικής του Βαγγέλη Παπαδάκη.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον χώρο της Βιβλιοθήκης Πύργου με θέμα: «Η γη που μας θρέφει» καθώς και στην αναβίωση παλιών ομαδικών παιχνιδιών, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Αντωνάκη και της Λίλας Εληώτη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει