ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ: Μετά τον εμπρησμό φοβάται για τη ζωή του

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ “Π” Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ

466

Φόβους για τη ζωή του και για τη ζωή των μελών της οικογένειάς του εκφράζει μιλώντας στην «Π» ο 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είδε πριν λίγες ημέρες το αυτοκίνητό του να καταστρέφεται από εμπρησμό, καταγγέλλοντας ο ίδιος ως υπεύθυνους άτομα που έχουν καταδικαστεί για παράνομη μεταφορά μεταναστών στην Κρήτη.

Ο 40χρονος, ο οποίος μένει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και χαίρει της εκτίμησης συμπατριωτών του αλλά και Ηρακλειωτών που τον γνωρίζουν, τονίζει ότι στοχοποιήθηκε άδικα από τους δύο φερόμενους ως εμπρηστές, καθώς θεώρησαν ότι τους «κάρφωσε» στις Αρχές, στη διάρκεια της διερμηνείας που έκανε.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει το τοπίο, λέγοντας ότι η διερμηνεία που έκανε, δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα δύο αυτά άτομα, πως μετέφρασε απλώς τις καταθέσεις των Αφγανών που μετέφεραν οι παράνομοι διακινητές και αδίκως κατηγορήθηκε από τους φερόμενους ως δράστες του εμπρησμού.

«Αυτό που πραγματικά με ανησυχεί είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί με έχουν απειλήσει. Μου έχουν πει ότι θα με βλάψουν και πως δε θα το κάνουν αυτοί, αλλά θα βάλουν τρίτα άτομα να το πράξουν. Πολλές φορές τους έχω δει κάτω από το σπίτι μου, αλλά και έξω από τη δουλειά μου». Όπως λέει, έχει αναφέρει την αδικαιολόγητη παρουσία τους έξω από το σπίτι του στην Αστυνομία, για να ζητήσει προστασία.

Η περιπέτειά του 40χρονου αλλοδαπού ξεκίνησε όταν κλήθηκε από τις Αρχές να μεταφράσει στα ελληνικά τα όσα ανέφεραν οι περίπου 113 Αφγανοί που είχαν εντοπιστεί πριν από αρκετό καιρό στη νότια Κρήτη.

Πριν λίγες εβδομάδες, είδε το αυτοκίνητό του να γίνεται στάχτη. Στη διάρκεια της προανάκρισης, οι πυροσβέστες έστρεψαν την προσοχή τους προς έναν Σύρο, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε αποφυλακιστεί προσφάτως για διακίνηση παράνομων μεταναστών. Εκείνος φέρεται με τη σειρά του να είπε εξεταζόμενος ότι κατηγορείται άδικα.

Το συγκεκριμένο άτομο κατηγόρησε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έναν Κούρδο ως τον εμπρηστή του οχήματος. Ο τελευταίος διαπιστώθηκε πως κι εκείνος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι  ο Σύρος κατηγόρησε τον Κούρδο για εμπρησμό, οι δύο τους φαίνεται να έχουν φιλική σχέση και να το επιδεικνύουν ανεβάζοντας φωτογραφίες στο facebook. «Μας έχει κινήσει την περιέργεια το γεγονός ότι ενώ οι άνθρωποι αυτοί κατηγορεί ο ένας τον άλλο για τον εμπρησμό, συνεχίζουν να κάνουν παρέα» ανέφερε αστυνομικός

Όπως έχουμε γράψει, το ενδιαφέρον των Αρχών είναι μεγάλο, καθώς εξετάζεται το πώς εμπλέκονται μεταξύ τους οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, τις διαφορές τους κοκ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει