ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο: Παρέμβαση για τους εργαζομένους

582

Να μπει τέλος στην εργασιακή τους ανασφάλεια και τη μη καταβολή μισθών των εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κόμματος στη Βουλή.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπισθεί, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από την κυβέρνηση, καθώς η επίτροπος βασιζόμενη στο υπάρχον αντιδραστικό πλαίσιο έκρινε πως οι συμβάσεις των εργαζομένων δεν είναι νόμιμες.

Παρ’ όλα αυτά, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης,  απορρίπτοντας την οριστική λύση του προβλήματος με μονιμοποιήσεις επικαλούμενος τις μνημονιακές δεσμεύσεις επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα λέγοντας πως κατά το ΚΚΕ «αν καθυστερήσουν να πληρωθούν κανένα μήνα, τους ρίχνει η κυβέρνηση στα Τάρταρα της εργασιακής ανασφάλειας» και ότι έρχεται στη Βουλή και ρωτάει «και τι θα γίνει το 2019 και το 2020, ε, και τι θα γίνει… το 2030».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μάχεται κατά των εργολάβων και πως για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή.

«Τα όσα λέτε περί μαχόμενης κυβέρνησης δεν έχουν καμία ισχύ διότι οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται και νιώθουν οργή και αγανάκτηση», ανέφερε ο Μ. Συντυχάκης, κάνοντας λόγο για «κρατική εργολαβία» με «ατομικές συμβάσεις εργασίας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει