Βαριές κατηγορίες για τους τέσσερις του ναρκοπλοίου

292

Ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά βρέθηκαν οι τέσσερις Σύροι, μέλη του πληρώματος του «CELINE STAR», που μετέφερε 1,3 τόνους περίπου κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας». Στους τέσσερις απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τους δόθηκε προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση από κοινού και ένταξη από κοινού σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργηματικών πράξεων που προβλέπονται στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και διακίνηση ναρκωτικών.

Εντωμεταξύ, στελέχη του Λ.Σ έκαναν λόγο για σκάφος που κατασκευάστηκε για μεταφορά ναρκωτικών, αφού όπως διαπίστωσαν είχαν διαμορφωθεί στα αμπάρια ακόμα και κενά για να μην μπορεί ο σκύλος να μυρίσει τα ναρκωτικά.

Τα σκάφος πάντως φαίνεται πως δεν είχε μέχρι και την περασμένη Παρασκευή απασχολήσει τις αρχές, στοιχείο που κάνει τους λιμενικούς να πιστεύουν ότι οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην εντοπίζονται τα παράνομα φορτία.

Παραμένουν οι ποσότητες χασίς στην Κρήτη

Το πράσινο φως από τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση με το τεράστιο φορτίο χασίς που παραμένει στο Ρέθυμνο περιμένουν οι λιμενικοί για να δουν το πού, το πότε και το πώς θα καταστραφούν οι εφτά τόνοι χασίς. Η ποσότητα – «μαμούθ» εξακολουθεί να βρίσκεται σε αποθήκες του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ενώ ο συγκεκριμένος χώρος εξακολουθεί να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από στελέχη ειδικών υπηρεσιών του Λ.Σ.

Σε 24ωρη βάση φυλάσσεται και η ποσότητα του 1,3 τόνου χασίς που μετέφερε στα αμπάρια του το «CELINE STAR», ενώ εκτιμάται ότι οι όποιες αποφάσεις θα καθυστερήσουν να ληφθούν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει