Στην έκθεση του Μονάχου

421

Στόχο την ανάδειξη της Κρήτης ως ιδανικού τόπου διακοπών κι εναλλακτικού τουρισμού είχε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην τουριστική έκθεση του Μονάχου F.RE.E.

Στις πέντε ημέρες λειτουργίας της το Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής την Περιφερειακή Σύμβουλο Όλγα Λεβάκη επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών που εκδήλωσαν τις προτίμησή τους για διακοπές στο νησί. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς ήταν «επαναλαμβανόμενοι» επισκέπτες για πολλά χρόνια, και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία τους  να επισκεφθούν και πάλι την Κρήτη για διακοπές μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η F.RE.E, που γιόρτασε την 10η επέτειο της διοργάνωσής της, είναι – όπως αναφέρθηκε- η μεγαλύτερη έκθεση Τουρισμού και Αναψυχής στη Βαυαρία, την οποία επισκέφτηκαν 135.000 Γερμανοί αλλά και επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες. Η έκθεση F.RE.E. πέρα από τους εκθέτες – προορισμούς από όλο τον κόσμο, φιλοξένησε στα Hall της, εκθέτες με τροχόσπιτα, τροχοβίλες καθώς και αυτοκίνητα ταξιδίου, ποδήλατα, εξοπλισμούς κάμπινγκ και γενικότερα δραστηριοτήτων φύσης-περιβάλλοντος.

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες ζητούσαν ενημέρωση για εναλλακτικές μορφές διακοπών στην Κρήτη κυρίως στη φύση και το βουνό, την ενδοχώρα, όπως επίσης για τις δυνατότητες που προσφέρονται για χειμερινό τουρισμό καθώς οι Γερμανοί λαμβάνουν πολυήμερη άδεια και στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού ενδιαφέρον υπήρξε  κυρίως για αγροτουρισμό, ποδηλασία, οδοιπορικές διαδρομές, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, wind surfing.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει