ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

518

Στην Κρήτη ο σούπερ τυχερός!

Δεν ξέρω πόσο είναι αλήθεια αυτά, αλλά ο ΟΠΑΠ και το κρατικό πρακτορείο ανακοίνωσαν επισήμως ότι ο τυχερός του σκρατς, άλλοτε “ξυστού” βρέθηκε στην Κρήτη!

Παραζάλη, γράφουν,  από τα πολλά μηδενικά του 1 εκατομμυρίου ευρώ που κέρδισε έπαθε ο μεγάλος τυχερός του ΣΚΡΑΤΣ στην Κρήτη. Ο μεγάλος νικητής του 1.000.000 ευρώ μετρητά φέρεται να αγόρασε τον λαχνό, αξίας 10 ευρώ, από πρακτορείο του ΟΠΑΠ και τον «σκράτσαρε» στον δρόμο.

Όπως προχωρούσε βήμα βήμα αποκαλυπτόταν το μαγικό ποσό κάνοντάς τον να μην πιστεύει στα μάτια του! Προσπαθώντας να πειστεί ότι το ποσό που έβλεπε ήταν αληθινό, επί τόπου μπήκε στην εφαρμογή του ΟΠΑΠ στο κινητό του τηλέφωνο και σκάναρε το δελτίο για να κάνει τη διασταύρωση.

Όταν διαπίστωσε ότι όντως κερδίζει 1.000.000 ευρώ έπαθε σοκ και κάλεσε αμέσως την οικογένειά του για να τους ενημερώσει. Όμως δεν τους βρήκε. Άφησε ένα ηχητικό μήνυμα ζητώντας τους να τον καλέσουν αμέσως μόλις δουν την κλήση.

Αναμενόμενα το ηχητικό μήνυμα προκάλεσε έναν μίνι πανικό, ο οποίος όμως σε κλάσματα δευτερολέπτου μετατράπηκε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, όταν τους ανακοίνωσε ότι έγινε εκατομμυριούχος. Έτσι λένε, αυτό σας μεταφέρω!

 

@patris
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι επόμενες προσλήψεις θα γίνουν σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Via Arkas

 

«Che Bordello» έχει τίτλο η Il Tempo και επεσημαίνει: «Ψήφος χάους».

Che Bordello!

Έχουν πάθει σοκ με την ίδια τους την ψήφο οι Ιταλοί! Η ιστορική νίκη των αντισυστημικών, ευρωσκεπτικιστικών και ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων, που κατακτούν την πλειοψηφία των εδρών στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας, τορπιλίζει το πολιτικό σκηνικό και βυθίζει τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα. «Για πρώτη φορά στην Ευρώπη οι αντισυστημικές δυνάμεις επικρατούν» γράφει στο κύριο άρθρο της η La Stampa. Ο συνασπισμός που σχηματίζουν η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το μικρό Fratelli d’ Italia εξασφαλίζουν περί το 37% των ψήφων, μετά την καταμέτρηση του 73% των ψήφων.  «Che Bordello» έχει τίτλο η Il Tempo και επεσημαίνει: «Ψήφος χάους». Και τα λέει όλα ο τίτλος αυτός.

 

Στην εκδήλωση για τις ψηφιακές δεξιότητες και την ανάπτυξη του τουρισμού, στην οποία ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την παριστάμενη υπουργό Όλγα Γεροβασίλη

Κοιτάζει… χαμηλά

Αυτό πάντως που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στον περιφερειάρχη είναι οι πολύ καλές σχέσεις που δείχνει να έχει, όχι μόνο με υπουργούς και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, αλλά και με τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους. Κι αυτό φάνηκε στην εκδήλωση για τις ψηφιακές δεξιότητες και την ανάπτυξη του τουρισμού, στην οποία ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε μεν την παριστάμενη υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, αλλά κυρίως ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Υπουργείου, με τους οποίους, όπως τόνισε, συνεργάζεται άψογα.

 

 Και οι… αριστερότητες

Έκανε και το χιούμορ του χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας στην εκδήλωση της Google και της Περιφέρειας. Μιλώντας για διαδικτυακές «δεξιότητες» αστειεύτηκε απευθυνόμενος στην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, προτείνοντάς της να ονομαστούν «αριστερότητες» για όσο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Η υπουργός, αντιλαμβανόμενη το χιούμορ, δεν έδειξε να ενοχλείται, σήκωσε το γάντι και απάντησε: «Θα το εισηγηθούμε κύριε πρύτανη, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια».

 

Κι άλλη έγκριση

Λέμε για τόσους συνεταιρισμούς που παίρνουν “πράσινο” φως, αλλά όπως μου αναφέρει η κ. Αικ. Τσουκαλά εγκρίθηκε και το σχέδιο Προεδρικού Δ/τος έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης του παραθεριστικού οικοδομικού συνεταιρισμού υπαλλήλων πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και μελών ΤΕΕ-ΤΑΚ, στην περιοχή Καλαμαύκα-Αράπη Κεφάλι Δήμου Χερσονήσου, νοτιοδυτικά του ξενοδοχείου Golf Residence! Το σχέδιο  έχει υπογραφεί εδώ και μία εβδομάδα από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Σταθάκη και βαίνει προς το ΣτΕ πριν σταλεί για ΦΕΚ. Υπάρχουν  μάλιστα και διαθέσιμες μερίδες.

 

Ο λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης και μέχρι τώρα γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Ένας Kρητικός στο τιμόνι

Ο λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης και μέχρι τώρα γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής μετά από πρόταση του κ. Νίκου Βούτση και με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τον καταψήφισαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής, «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Ο κ. Κουτεντάκης υπήρξε σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 

Έγινε επιλογή

Για τη θέση του συντονιστή του κοινοβουλευτικού γραφείου κατατέθηκαν συνολικά δέκα υποψηφιότητες, ενώ η επιλογή του προσώπου γίνεται αποκλειστικά από τον πρόεδρο της Βουλής και όχι μέσω αντικειμενικών κριτηρίων.«Δεν είναι διαδικασία με μοριοδότηση. Έρχονται τα βιογραφικά και ο πρόεδρος της Βουλής διαμορφώνει άποψη. Ο κ. Κουτεντάκης έχει κάνει υπεύθυνη δουλειά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και γνωρίζει να διαβάζει τους προϋπολογισμούς» είπε αρχικά ο κ. Βούτσης, για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «τα κριτήρια επιλογής του κ. Κουτεντάκη είναι η εμπειρία του, ότι είναι νέος, έχει προσόντα και έχει άποψη. Δεν είναι ουδέτερος άνθρωπος, δεν είναι απολιτίκ και αυτό μας αρέσει. Και τις δικές μου τις απόψεις τις γνωρίζετε, όμως σε μεγάλο βαθμό εξασκώ τον θεσμικό μου ρόλο αντικειμενικά».

 

Έχει παραγίνει το κακό. Να παρκάρουν στις διαβάσεις πεζών και τις ράμπες.

Παράγινε το κακό!

Έχει παραγίνει το κακό. Να παρκάρουν στις διαβάσεις πεζών και τις ράμπες. Χθες ο οδηγός του αυτοκινήτου της φωτογραφίας πάρκαρε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, σε διάβαση πεζών και ράμπα, αδιαφορώντας για τη διπλή παράβαση. Η Γεωργία Ξημεράκη με το αμαξίδιό της, που δίνει καθημερινό αγώνα για να τους…επαναφέρει στην τάξη, βρέθηκε πάλι μπροστά στο εμπόδιο. Λέγεται δε ότι ήταν αυτοκίνητο της Αστυνομίας. Ακόμη χειρότερα!

 

Είναι για μια θητεία

… Ο πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε και στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη λέγοντας: «Έμεινα κατάπληκτος από μια παράγραφο της ανακοίνωσης της κυρίας Σπυράκη, καθώς λέει το αδιανόητο, ότι δηλαδή όταν έρθει στην εξουσία η ΝΔ θα επαναφέρει τη Δημοκρατία και θα βάλει τέλος στους επιλεγέντες της σημερινής κυβέρνησης. Αυτές οι θέσεις είναι με θητεία.

Η κυβέρνηση και το προεδρείο χωρίς να κάνει χάρη σε κανένα, δεν έδιωξε κανέναν από εκείνους που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας κάτι τέτοιο ακόμα και όταν υπήρχαν διαφωνίες.

Ποιον απειλεί λοιπόν η κυρία Σπυράκη; Θα μπορούσε να κάνει κριτική για την επιλογή μας, αλλά ως εκεί».

 

Σκοτάδι

Σε μαύρα σκοτάδια έχει βυθιστεί η παραλιακή όδευση στο Μπεντενάκι, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως την πλατεία 18 Άγγλων, αφού κανείς δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει την επαναλειτουργία του δημοτικού φωτισμού. Από τη μια πλευρά ο ΟΛΗ θεωρεί ότι είναι ευθύνη του Δήμου που θα πάρει και τυπικά πολύ σύντομα τη χερσαία ζώνη, και από την άλλη πλευρά η Λότζια δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για τον φωτισμό της περιοχής δείχνοντας τον ΟΛΗ. Το θέμα είναι ότι μέχρι να τα βρουν μεταξύ τους οι δύο εμπλεκόμενοι, η παραλιακή ζώνη στο συγκεκριμένο ύψος δείχνει μια εικόνα εγκατάλειψης που δεν τιμά την πόλη και που σίγουρα δεν βοηθά τους πεζούς να κινηθούν στον βραδινό τους περίπατο.

 

Έρωτας

Δεν προλαβαίνει να διώχνει… ζευγάρια ο Τσίπρας και του προκύπτουν άλλα. Έχει βουίξει το Υπουργικό Συμβούλιο για το ειδύλλιο του Δημήτρη και της Έφης, παρότι κρατούν χαμηλούς τόνους  προκειμένου να μην προκαλέσουν. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο νέους πολιτικούς που ποτέ δεν έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα με την προσωπική τους ζωή. Αλλά, όταν είσαι υπουργός είναι όλα δύσκολα.

 

Το κλίμα

Δεν νομίζω ότι μπορεί να φτάσει η Φώφη στο να… διαγράψει τον Σταύρο Θεοδωράκη (από ποιο κόμμα άλλωστε!), αλλά όλη αυτή η φιλολογία και η ιστορία που έχει τραβήξει δείχνει το κλίμα που υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής.

 

Όλοι μέσα

Μια χαρά τακτοποιούνται όλοι. O Πάρις Παπαγγελόπουλος, γιος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προσελήφθη στα Ελληνικά Πετρέλαια (στη Νομική Υπηρεσία) με μεικτές ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ. Η αποκάλυψη έγινε στο Βήμα της Κυριακής, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «O γιος Παπαγγελόπουλου, Πάρις, προσελήφθη πριν από έναν χρόνο στη Νομική Υπηρεσία των ΕΛΠΕ με μεικτές ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ.

Ο συνηθισμένος μισθός σε αντίστοιχες θέσεις των ΕΛΠΕ κυμαίνεται μεταξύ 33.000 και 35.000 ευρώ.

Η κόρη του κ. Παπαγγελόπουλου είναι υπάλληλος της Βουλής από το 2009, έτος κατά το οποίο ο πρώην αντιεισαγγελέας Εφετών παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της ΕΥΠ».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει