Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας η έκθεση του WWF Ελλάς

544

Η  κινητή βιωματική έκθεση του  WWF Ελλάς με τίτλο “Μαγειρεύουμε… έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας” ξεκινάει από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας   το ταξίδι του και στην Κρήτη, μετά από ένα ταξίδι σε 12 πόλεις της χώρας, από τη Σύρο μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Η έκθεση  έχοντας ως κύριο μήνυμα το «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο,   στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου) σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και οικονομική διατροφή. Αυτά κι άλλα πολλά περιλαμβάνει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, αποκαλύπτοντας πώς μπορεί κανείς μέσα από το πιάτο του να προστατέψει και τον πλανήτη.

Όσοι βρεθούν στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν, αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF για τη διατροφή, μαγειρεύοντας μαζί μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας, αλλά και του πλανήτη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει