Η Κρήτη θέλει συνεργασία με την Google…

Προβολή του νησιού με τη βοήθεια της Google

851

Η προβολή της Κρήτης σε όλο τον κόσμο, ως ιδανικού τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τη βοήθεια της Google. Αυτό ήταν που συζήτησαν κατά κύριο λόγο στα Χανιά, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον Έλληνα Διευθυντή στο Δημιουργικό Εργαστήριο της εταιρείας Στιβ Βρανάκη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η γενική διευθύντρια Marketing της Google Ελλάδας, Μαρία Φουντά.

Ο κ. Βρανάκης, έλκοντας την καταγωγή του από τα Σφακιά, εξέφρασε την αγάπη του για την Κρήτη και την υποστήριξη του σε δράσεις ανάπτυξης του νησιού, ενώ δήλωσε χαρούμενος για τη συνάντηση και συνεργασία του με τον περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλαπλοί άξονες συνεργασίας, αλλά και η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της τεχνολογίας στα θέματα προβολής και προώθησης της Κρήτης, ως τουριστικού προορισμού για όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι κοινές δράσεις, μεταξύ Περιφέρειας και Google, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, υλοποιώντας προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις της Κρήτης.

Κοινό όραμα αποτελεί επίσης η συνεργασία με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού, ενισχύοντας την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων και προσελκύοντας μεγάλες εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας.

«Η Κρήτη έχει το ανθρώπινο δυναμικό, προσφέρει ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, μπορεί να γίνει η Silicon Valley of Europe» τόνισε ο Στιβ Βρανάκης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα ΜΜΕ, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, δηλώνοντας παράλληλα ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια πως ένας Κρητικός που διαπρέπει στο εξωτερικό έχει έρθει για να βοηθήσει την Κρήτη μέσω της εμπειρίας του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημερίδα που συνδιοργανώνεται σήμερα από την Περιφέρεια και την Google στο Ηράκλειο όπου αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η έναρξη στοχευμένης συνεργασίας παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, πολιτών.

Η ανακοίνωση θα γίνει στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης», που αρχίζει στις 11:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.

Την ανακοίνωση της συνεργασίας με την Περιφέρεια προανήγγειλε σε δήλωσή της από τα Χανιά η διευθύντρια της Google Μαρία Φουντά.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει