Εντυπωσιασμένοι οι Γερμανοί από τα προϊόντα μας

500

Οι Γερμανοί ήρθαν ξανά στην Κρήτη. Αυτή τη φορά για να γνωρίσουν πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα, εγκαταστάσεις και την κρητική κουζίνα.

Η αντιπροσωπεία των Γερμανών αποτελούνταν από εισαγωγείς τροφίμων και δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν παράλληλα με Κρητικούς επιχειρηματίες, τον περιφερειάρχη και στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Η αποστολή έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», το οποίο πραγματοποιεί δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των Κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες-εισαγωγείς και δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε περιοχές Χανίων και Ηρακλείου ενώ με την παρουσία του Τάσου Κουρουπάκη προέδρου της Αγροδιατροφικής και στελεχών της υπηρεσίας, η αποστολή επισκέφτηκε πιστοποιημένες επιχειρήσεις και τα μέλη της γνώρισαν τα εκλεκτά κρητικά προϊόντα, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής, τυποποίησής τους κ.ά.

Επίσης πραγματοποιήσαν στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis στο Ηράκλειο προσωπικές επαγγελματικές συναντήσεις (B2B) με Κρητικούς επιχειρηματίες πιστοποιημένων επιχειρήσεων όπου και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κ. Κουρουπάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις συναντήσεις που έγιναν στην προώθηση των πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων, τονίζοντας ότι υπήρξε και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Παράλληλα διευκρίνισε ότι για όσες κρητικές πιστοποιημένες επιχειρήσεις λόγω πίεσης χρόνου δεν ήταν εφικτό να γίνουν συναντήσεις τώρα, αυτές θα καλυφθούν σε επόμενες αποστολές, στις δυο-τρείς, ακόμα που προβλέπει το πρόγραμμα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Τους εισαγωγείς-επιχειρηματίες στις επαγγελματικές συναντήσεις τους στο ξενοδοχείο επισκέφτηκε και καλωσόρισε ο περιφερειάρχης Κρήτης ενώ συνεντεύξεις για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, τα προϊόντα και την οικονομία της πήραν από τον κ. Αρναουτάκη οι εκπρόσωποι των Γερμανικών ΜΜΕ, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Παρών επίσης από την Περιφέρεια στις συναντήσεις ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, ο αντιπρόεδρος της Αγροδιατροφικής Αλέξανδρος Στεφανάκης και το μέλος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει