Ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

585

Μεγάλο ενδιαφέρον σημειώνει ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από τις 16-18 Μαρτίου.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 12 Μαρτίου, με τις συμμετοχές αγροτών, επιχειρηματιών και παραγωγών να είναι ήδη αρκετές.

Τον 4ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (4rd Cretan Olive Oil Competion) διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, υλοποιείται με επιτυχία σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιολάδου της Κρήτης, όπως:  Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού   Ρεθύμνου.

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους να στείλουν τα δείγματά τους στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «Ενωση» έως και τις 12 Μαρτίου 2018. Ο διαγωνισμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο αναδεικνύεται σε μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός που σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων από την κριτική επιτροπή, θα διαρκέσει δύο ημέρες και την Κυριακή στις 18 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής θα είναι η Έφη Χριστοπούλου, αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας σε χημικές και οργανοληπτικές ιδιότητες, χημικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του IOC, καθώς και ο Ιταλός διακεκριμένος επιστήμονας και διεθνούς φήμης γευσιγνώστης, Antonio Giuseppe Lauro.

Η κριτική επιτροπή (tasting panel) θα απαρτίζεται επίσης από καταρτισμένους γευσιγνώστες και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Η έμπειρη γευσιγνώστρια και panel supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΑΣ Ρεθύμνου, Ελευθερία Γερμανάκη, θα είναι η συντονίστρια του διαγωνισμού.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού θα είναι δύο: Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας 2018 & Ελαιόλαδο Βιολογικής Καλλιέργειας 2018.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει