Γιατρός κατά γιατρού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

4.069

Βαρύ είναι το κλίμα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά και τη μήνυση που υπέβαλε ειδικευόμενη γιατρός σε βάρος συναδέλφου της, επίσης ειδικευόμενου ιατρού για απειλή.

Η γιατρός, η οποία φαίνεται να μη διατηρεί, όπως λένε εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, καλές σχέσεις με τον συνάδελφό της, προχθές το μεσημέρι κατήγγειλε τον δεύτερο για απειλή, αναφέροντας, μάλιστα, ότι και πριν από λίγες ημέρες την είχε χτυπήσει.

Το περιστατικό της απειλής, για το οποίο υποβλήθηκε και η μήνυση, έγινε κατά πληροφορίες στον χώρο των ΤΕΠ και συγκεκριμένα στο ορθοπεδικό ιατρείο.

Πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο για ένα διαδικαστικό θέμα ανάμεσα στους δύο γιατρούς και η μεταξύ τους διαφωνία είχε ως αποτέλεσμα ο μετέπειτα μηνυόμενος να αντιδράσει με τη διαφωνία για συνεργασία της συναδέλφου της και να της επιτεθεί λεκτικά, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται να την απείλησε.

Παρόντες στο περιστατικό δεν ήταν ασθενείς, ήταν άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι δεν φαίνεται σε πρώτη φάση να επιβεβαιώνουν σε απόλυτο βαθμό τους ισχυρισμούς της ιατρού. Στην Αστυνομία, αλλά και στους επικεφαλής του νοσοκομείου, η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πριν από λίγες ημέρες ο συνάδελφός της είχε βιαιοπραγήσει και συγκεκριμένα την είχε σπρώξει.

Ο γιατρός μετά τη μήνυση σε βάρος του συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου διατάχθηκε προκαταρκτική για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στο νοσοκομείο.

Συνάδελφοι, πάντως, και των δύο είπαν στην «Π» ότι «πολλές φορές λόγω των πολλών περιστατικών που καλούνται να εξετάσουν οι γιατροί του νοσοκομείου, είναι λογικό κάποιες φορές να υπάρχει εκνευρισμός, λόγω και της πίεσης του χρόνου.

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να βρίσκονται λύσεις τόσο για το καλό των ασθενών, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει