ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

522

Η αποστολή της Ντόρας

Αποστολή εξετελέσθη! Με επιτυχία μάλιστα, όπως μου λένε. Τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ήρθε τυχαία στην Κρήτη και το Ηράκλειο αυτήν την περίοδο. Είδε και άκουσε πολλά, έχει πλέον μια εικόνα για το τι γίνεται στη ΝΔ, τον δήμο, την Περιφέρεια και φαίνεται πως το επόμενο διάστημα θα τις μεταφέρει (τις απόψεις της) τόσο στον πρόεδρο όσο και στον γραμματέα. Μάλιστα, μιλώντας σε έναν συνεργάτη μου είπε αυτό που της είχε πει από το 2010: Να έχεις ιδία άποψη!

 

@patris
Ημέρες  στην καρέκλα: 1
Αιχμάλωτοι: 2
Fotis

 

ο Γιάννης Λεμπιδάκης στο βήμα της γενικής συνέλευσης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Η συγκίνηση των προέδρων

Διπλά συγκινημένος ήταν χθες ο Γιάννης Λεμπιδάκης. Τόσο για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του γιου του, Μιχάλη Λεμπιδάκη, όσο και γιατί ένα άλλο τέκνο του, η Τράπεζα, τον τίμησε. Και δεν το έκρυψε ανεβαίνοντας στο βήμα της γενικής συνέλευσης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Ο για πολλά χρόνια συνεργάτης του, ο πρόεδρος Νίκος Μυρτάκης, τον επαίνεσε κι έκανε λόγο για μια υποδειγματική συνεργασία με τον κ. Λεμπιδάκη στο πρωτοποριακό εγχείρημα που αποτέλεσε η Παγκρήτια Τράπεζα.

“Δε θα ξεχάσω, όταν συντάξαμε τη διακήρυξη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυρτάκης, τονίζοντας πως δεν είναι τυχαίο το ότι το εγχείρημα αυτό αγκαλιάστηκε από τους Κρητικούς και πλέον τα μέλη υπερβαίνουν τις 84.000.

“Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και σήμερα σε μια πορεία σε ένα πιο ανταγωνιστικό και σύνθετο περιβάλλον. Η Τράπεζα θα έχει θετικές προοπτικές” τόνισε ο κ. Μυρτάκης, που επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Γιάννη Λεμπιδάκη καθώς και ένα άλμπουμ με φωτογραφικές στιγμές αλλά και τη διακήρυξη της Τράπεζας.

 

 

Δεν θα μπορούσα να μιλήσω

…Συγκινημένος ο Γ. Λεμπιδάκης παρέλαβε την πλακέτα και το άλμπουμ, λέγοντας πως λόγω της συγκίνησης, αν δεν είχε γράψει όσα θέλει να πει, δε θα μπορούσε να μιλήσει!

“Έρχονται στον νου μου μοναδικές στιγμές από αυτά τα 23 χρόνια” είπε προσθέτοντας πως δεν ξεχνάει τη συνεισφορά μελών και φορέων.

“Θεμελιώσαμε την Τράπεζα πάνω στις αρχές της διαφάνειας. Αγωνιστήκαμε σημαντικά για την επιβίωση μέσα στην κρίση, αντέξαμε και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον” πρόσθεσε τονίζοντας ότι θα παραμένει πάντα στο πλευρό των διοικήσεων.

 

Έκλαψε ο απερχόμενος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατά την τελετή παράδοσης του Υπουργείου στον νέο υπουργό Δημήτρη Βίτσα.

Το κλάμα του υπουργού

Έκλαψε ο απερχόμενος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατά την τελετή παράδοσης του Υπουργείου στον νέο υπουργό Δημήτρη Βίτσα.

«Εγώ δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο. Η μόνη μου προσπάθεια ήταν να είμαι χρήσιμος. Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει» είπε εμφανώς καταβεβλημένος και με δάκρυα στα μάτια ο κ. Μουζάλας, ο οποίος νοσηλεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες με υπερκόπωση στο νοσοκομείο, εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Κάναμε μία διαχείριση κρίσης και υπήρξαν φάσεις που κάναμε διαχείριση ζημιάς» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μουζάλας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου και πρόσθεσε: «Εφαρμόσαμε τον κανόνα που βοήθησε πάρα πολύ και είναι το κλειδί για το μέλλον, ότι προσπαθήσαμε να έχουμε ισορροπίες δικαιωμάτων».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, «ο Δημήτρης Βίτσας αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη φάση του μεταναστευτικού», καθώς «γίνεται προσπάθεια ενοχοποίησης του κράτους πρώτης υποδοχής».

Μην μπορώντας να συνεχίσει την ομιλία του με βάση τις σημειώσεις του είπε: «Έχω εδώ διάφορα γραμμένα… χέσ΄τα… δεν μπορώ τώρα».

Είναι σχεδιασμός;

Κυκλοφορεί από χθες ότι μπορεί αυτή η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να είναι… λίγο στημένη για να ισοφαρίσουμε με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς και να μην έχουμε αυτό το θέμα να σέρνεται. Δεν μπορώ να πιστέψω σε τέτοια συνωμοσιολογία, κυρίως γιατί αυτή θα προϋπέθετε σχεδιασμό. Και σχέδιο, ως γνωστόν, στην Ελλάδα δεν είναι κάτι που έχουμε.

Ίδωμεν…

 

Χαμός έχει γίνει από την τοποθέτηση του Χαράλαμπου Πανοτόπουλου, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, στη θέση του αντιπροέδρου στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και μάλιστα με μεγάλο μισθό

«Εγώ είμαι περήφανος»

Χαμός έχει γίνει από την τοποθέτηση του Χαράλαμπου Πανοτόπουλου, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, στη θέση του αντιπροέδρου στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και μάλιστα με μεγάλο μισθό. Ο κ. Πανοτόπουλος απάντησε στα ποικίλα σχόλια που δημιουργήθηκαν, με πολλούς να υποστηρίζουν πως δεν έχει τα προσόντα για μία τέτοια θέση. Σε ανάρτησή του στο Facebook υπερασπίστηκε το έργο του, δηλώνοντας υπερήφανος. «Με τη σαπίλα που κυκλοφορεί στο χώρο, περνάει από το μυαλό μου να θεωρήσω μομφή για μένα τα σχεδόν 20 χρόνια προϋπηρεσίας ως διοικητικός υπάλληλος σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας. Μετά πάλι σκέφτομαι ότι καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, ειδικά όταν επιστρέφεις σπίτι σου κάθε μέρα με χέρια ματωμένα και μουντζουρωμένα, αλλά ΟΧΙ “ΛΕΡΩΜΕΝΑ”. Είμαι πολύ υπερήφανος για το συνεργείο που ΕΙΧΑ και ακόμα πιο υπερήφανος που η αποστολή μου στη Σαντορίνη έχει ήδη αρχίσει να ενοχλεί πολλούς. Μέχρι τελευταίας ρανίδας για κάθε πολίτη, για τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά» αναφέρει.

 

Εξεταστική Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014

Δεν θα πάει ο Παύλος

Τι ήθελε να αποφύγει ο Παύλος Πολάκης και δεν πήγε στην επιτροπή; Πάντως επιστολή στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 Αντώνη Μπαλωμενάκη απέστειλαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής (Βλάχος, Μηταράκης, Κεφαλογιάννης, Μπουκώρος και Γεωργαντάς), με την οποία του ζητούν να τους ενημερώσει «για ποιο λόγο το προεδρείο αλλάζει αυθαιρέτως τα συμφωνηθέντα από το σύνολο των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής».

Οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι στην πρόσκληση που έλαβαν για συνεδρίαση της Επιτροπής στις 7 Μαρτίου 2018 «αντί το θέμα της ημερήσιας διάταξης να είναι “Εξέταση Μάρτυρα” και να καλείται ο υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, όπως είχε προγραμματιστεί και συμφωνηθεί, παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πίστευε ότι έπρεπε να έχει προσέλθει ήδη, προ της εξέτασης του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει “προγραμματισμό εργασιών” (εκ νέου) και “διαδικαστικά θέματα”». Τι τον ήθελε ο Άδωνις; Να τον ρωτήσει για τον θάνατο της μικρής Μελίνας -και όχι μονο.

 

«Έφυγε» ο Βακόντιος

Σε ηλικία 69 ετών πέθανε ο Μανώλης Βακόντιος, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας. Κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνιάς. Μεγαλύτερη στιγμή της παρουσίας του στην Ένωση ήταν το βραβείο Mario Solina το 2001, που έβαλε τη Σητεία στον παγκόσμιο χάρτη του ελαιολάδου.

Δυστυχώς, ο Μανώλης Βακόντιος συνέδεσε το όνομά του και με την εποχή της κατάρρευσης, όμως το έργο του ήταν τέτοιο που άφησε στην Ένωση το πλεονέκτημα και τα περιουσιακά στοιχεία για να διασωθεί.

Τα όπλα

Μεγάλη μπάζα ερχόταν στην Κρήτη! Σε εξονυχιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον Προμαχώνα σε φορτηγό αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία με τη συμβολή αυτοκινούμενου συστήματος Ελέγχου  οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων σε… 7.295 τεμάχια.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν 20 περίστροφα – πιστόλια γκαζιού – αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο και για τον Έλληνα παραλήπτη των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για τη σύλληψή του.

Ο παραλήπτης είναι επιχειρηματίας του Ηρακλείου. Πρόκειται κυρίως για είδη οπλισμού αλλά και όπλα τα οποία ο άνδρας είχε παραγγείλει χωρίς όμως νόμιμη άδεια.

 

Η ενημέρωση

Δεν είναι μόνο τα δύο παιδιά που κρατούνται στην Τουρκία. Είναι και η αγωνία των συγγενών τους. Ο πατέρας και ο θείος του ενός μίλησαν χθες στα μέσα γεμάτοι αγωνία για την τύχη του παιδιού τους: «Το μόνο που κάνουμε είναι υπομονή. Δεν έχουμε μάθει ούτε πώς έγινε, αλλά ούτε τι κάνει τώρα το παιδί μας» είπε ο πρώτος. Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε στον Θεό και ελπίζουμε όλα να τελειώσουν σύντομα. Η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι από τις τηλεοράσεις και τα sites».

 

Το ξίδι

«Ξίδι» είπε η κόρη του Φώτη Κουβέλη για όσους αντέδρασαν στην υπουργοποίηση του πατέρα της. Αλλά μάλλον είναι και η πρώτη που πρέπει να το πάρει, καθώς ακόμη υπάρχουν στη μνήμη πολλών τα όσα έγραφε για τον Πάνο Καμμένο και την κυβέρνηση του Αλέξη. Αλλά ποιος τα… θυμάται, ε;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει