ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

535

Την ευκαιρία να δουν το πιεστήριο της “Πατρίδας” αλλά και να μιλήσουν για τη δημοσιογραφία είχαν οι σπουδαστές του Ross School της Νέας Υόρκης.Από την Αμερική στην “Π”

Την ευκαιρία να δουν το πιεστήριο της “Πατρίδας” αλλά και να μιλήσουν για τη δημοσιογραφία είχαν οι σπουδαστές του Ross School της Νέας Υόρκης.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους επισκέψεων, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας, για βασικά τεχνικά θέματα δημοσιογραφίας, καθώς και τις βασικές αρχές της.

Στη συνέχεια συνομίλησαν με τον δημοσιογράφο της “Π” Γιάννη Ζωράκη, ρωτώντας τον για την κρίση, τα fake news, την κατάσταση στη χώρα, αλλά και για το πώς πρέπει να προσεγγίσει σωστά ένας δημοσιογράφος το κάθε ρεπορτάζ.

Μετά την ολοκλήρωση των θεματικών επισκέψεών τους οι σπουδαστές θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη και θα τυπώσουν τη δίκη τους εφημερίδα με βάση τις εμπειρίες από το ταξίδι τους.

 

 

@patris
«Φώτη, είσαι προσωπικότητα της πολιτικής ζωής, που  σε δύσκολες περιστάσεις πάντα υπηρέτησε τις αρχές της Δημοκρατίας,  διδάσκοντας σε όλους την ενότητα του έθνους»!
Allos Panos (tis kareklas)

 

Ξενάγηση στο κέντρο της πόλης έκαναν χθες οι εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας.

Ξεχωριστή ξενάγηση

Ξενάγηση στο κέντρο της πόλης έκαναν χθες οι εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας.

Στην ξενάγηση συμμετείχε και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μ. Καναβάκη. Πρόκειται για άλλη μια σημαντική δραστηριότητα των εθελοντών, που αφιερώνουν σημαντικό μέρος της δράσης τους για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων.

 

Έντονα αντέδρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όταν είδε το δημοσίευμα  του διορισμού στενού του συνεργάτη ως εντεταλμένου συμβούλου στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ),

Από το βουλκανιζατέρ    στο νοσοκομείο

Έντονα αντέδρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όταν είδε το δημοσίευμα  του διορισμού στενού του συνεργάτη ως εντεταλμένου συμβούλου στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), με αρμοδιότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, «δεξί χέρι» του Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας, έχει διοριστεί ως εντεταλμένος σύμβουλος στην ΑΕΜΥ, με αρμοδιότητα αντιπροέδρου στο ΓΝ Θήρας στη Σαντορίνη. Ο διορισμός μάλιστα αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 9 Ιανουαρίου 2018.

Η αμοιβή του κ. Πανοτόπουλου είναι 3.897 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 46.000 ευρώ τον χρόνο. Εκτός από το ύψος των αποδοχών, εντύπωση προκαλεί το βιογραφικό του Χαράλαμπου Πανοτόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι μηχανολόγος μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά.

Έως και το 2012 διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2015 που ο κ. Πολάκης ανέλαβε καθήκοντα στο Υπουργείο Υγείας διορίστηκε στον πολιτικό του γραφείο με απόφαση ανηρτημένη στη Διαύγεια στις 24 Μαρτίου 2017.

 

Δεν τον αγγίζουν όλα αυτά

…Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  απαντώντας στο δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook κάνει λόγο για «ταϊσμένα τρωκτικά του ΚΕΕΛΠΝΟ» που έχουν βγει «στην πίστα της λάσπης και της διαστρέβλωσης για να θολώσουν την εικόνα του σκανδάλου Novartis και να μας διαβάλλουν με απίστευτα ψέμματα πιστεύοντας οι κακόμοιροι πως θα σταματήσουμε».

Τόνισε ότι ο συγκεκριμένος ήταν συνεργάτης του στο υπουργείο, πήγε εκεί για να προσφέρει και πως δεν τον αγγίζουν όλα αυτά. Μάλιστα.

 

Το φυσάνε  και δεν κρυώνει

Εάν κρίνω από τις αντιδράσεις και των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άρεσε καθόλου η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη και η απόφαση του Αλέξη να τον εντάξει επισήμως στην ομάδα. Κυρίως γιατί όλα αυτά τα χρόνια μερικοί έστησαν και ολόκληρο αφήγημα πάνω στην κριτική τους για την προσωπικότητα του Φώτη Κουβέλη, τις συνεργασίες του και τα όσα απαράδεκτα έλεγαν για… ανταλλάγματα που έπαιρνε δήθεν ο σημερινός υπουργός από τους Σαμαρά- Βενιζέλο! Τώρα τι να λένε, εκτός από το αστείο ότι ο… Αλέξης τρολάρει όλο το πολιτικό σύστημα;

 

Μην λουστείτε, να το πιείτε…

Πάντως, καλό είναι ορισμένοι που είχαν ξεφύγει τα προηγούμενα χρόνια να ετοιμάζονται να… λουστούν κι άλλα πράγματα, κι άλλα πρόσωπα. Το επόμενο στάδιο- αρκεί να μην τον προλάβουν οι εκλογές- είναι ο Αλέξης Τσίπρας να τρολάρει το σύστημα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι πιο κοντά από ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται χρυσή εφεδρεία από κάποιους, οπότε να ετοιμάζουν δηλώσεις. Ξέρουν άλλωστε…

 

 Φώτης Κουβέλης

Το πικρόχολο σχόλιο

Κανένας πάντως δεν έκανε πιο δηκτικό πιο πικρόχολο σχόλιο για τον Φώτη Κουβέλη  από αυτό που έκανε ο πρώην στενός συνεργάτης του Ν. Τσούκαλης: «Η τέλεια ανυποληψία του είναι και προσωπική μου ταπείνωση. Ζητώ συγγνώμη από όσους παραπλανήσαμε» είπε με μεγάλη δόση πικρίας.

 

Συστήνει… ξίδι

Πάντως στην κριτική για την υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη αναφέρθηκε η κόρη του, Μαρία Κουβέλη, με μια ανάρτησή της στο Facebook. Σε όσους έχουν πρόβλημα με τον νέο ρόλο του πατέρα η ίδια συστήνει… ξίδι.

«Η συνταγή της ημέρας! Βινεγκρέτ. Λάδι-Ξίδι, όσο χρειάζεται ο καθένας», γράφει η Μαρία Κουβέλη για όσους χλεύασαν την επιλογή του πατέρα της να πάει στο Πεντάγωνο και να συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο.

 

Κι όμως τα ίδια

Πάντως το… λούσιμο είναι κάτι που όσοι ασχολούνται με την πολιτική πρέπει να το έχουν υπόψιν τους. Έλεγαν από το 2012 για… χρήσεις, χωρίς λόγο, των κυβερνητικών αεροσκαφών, τα ταξίδια στην πρώτη θέση, τα πεντάστερα ξενοδοχεία, τις σπατάλες… Και τωρα; Το πρόβλημα στο… σπίτι μας. Διότι βλέπετε τι γίνεται τώρα με τα επιδόματα ενοικίου, τα ταξίδια των αποστολών τα οποία χαρακτηρίζονται ως… επουσιώδη συγκρινόμενα (ατυχώς) με το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis.

 

Θα αρχίσουν την γκρίνια

Πώς το έλεγε ο σοφός εκείνος πολιτικός; Με έναν ανασχηματισμό φτιάχνεις 1-2 πράγματα και χαλάς…. εκατό; Ναι, θα το δούμε τώρα και στην κυβέρνηση αυτή, που οι γκρίνιες θα είναι μεγαλύτερες των θετικών. Και ο Φίλης με τον Παπαχριστόπουλο θα κάνουν μόνο την αρχή, αφού έμειναν πάλι εκτός νυμφώνος.

 

Αδέσποτα

Κάτι πρέπει να κάνει άμεσα ο Δήμος Ηρακλείου με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Η κατάσταση έχει κυριολεκτικά ξεφύγει. Ειδικά στην περιοχή του Βενεράτου είναι πάρα πολλοί εκείνοι που παρατάνε τα ζώα τους, τα οποία υπό την επήρεια του σοκ της εγκατάλειψης γίνονται επιθετικά και έχουν δαγκώσει μικρά παιδιά και γυναίκες. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, πολλά από αυτά σχηματίζουν αγέλες και τότε υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου.

Απουσίες

Δύσκολα θα μπορούν πλέον οι μαθητές να κρύβουν τις απουσίες από τους γονείς τους! Το Υπουργείο Παιδείας και το Πληροφοριακό Σύστημα “myschool” θα στέλνουν στο εξής με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα ειδοποιητήρια απουσιών των παιδιών τους.

 

Στα ιδρύματα

Σε ιδρύματα της περιοχής των Χανίων θα δίνεται ο οριζόμενος από τη νομοθεσία μισθός του προέδρου του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό του, Αντώνη Ροκάκη.

Παράλληλα ο κ. Ροκάκης κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ζήτησε και από τα μέλη της διοίκησης να δηλώσουν εγγράφως ότι αρνούνται τις όποιες απολαβές έχουν από τη συμμετοχή τους σε όργανα του Επιμελητηρίου, ώστε τα χρήματα να παραμένουν στο ταμείο.

Τα μέλη του Δ.Σ. έκαναν δεκτή την πρόταση του κ. Ροκάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει