Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Μείγμα ελεγχόμενων πιέσεων… έφερε περιορισμένες απώλειες

478

Το αρνητικό διεθνές κλίμα, η εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα, αλλά και η ασάφεια στο μέτωπο των πλειστηριασμών, δημιούργησαν ένα μείγμα ελεγχόμενων πιέσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε τελικά με περιορισμένες απώλειες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,25% κλείνοντας στις 835,66 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 829,73 (-0,96%) και 835,49 μονάδων (-0,27%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 69,5 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 50,1 εκατ. τεμάχια.

Μπορεί ο Φεβρουάριος να απογοήτευσε αρκετά χαρτοφυλάκια, εντούτοις θα πρέπει να σταθούμε στο ότι εν μέσω διεθνών αναταραχών το ΧΑ άντεξε στα επίπεδα των 811 μονάδων, την ώρα μάλιστα που οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας δεν βοήθησαν.

Ωστόσο η μεγάλη εικόνα του ΧΑ, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει, και προς το παρόν οι διορθώσεις συντελούσαν ευκαιρίες ρευστοποιήσεων χάρη στα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων.

Αυτό που θα πρέπει να αναζητηθεί οδεύοντας προς τον νέο μήνα, είναι η εξομάλυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, ώστε να κλείσουν κάποια εσωτερικά μέτωπα που επηρεάζουν αρνητικά την αγορά. Και αυτό διότι, περαιτέρω διατήρηση της εκκρεμότητας, θα σήμαινε βύθιση της κυβέρνησης στην εσωστρέφεια με κυριαρχία στον δημόσιο διάλογο της αμφισβήτησης της σταθερότητας της κυβέρνησης.

Στις διεθνείς αγορές σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, ανακάμπτοντας από τη βουτιά της Τρίτης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του νέου επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη που επηρεάστηκε από τις δηλώσεις Πάουελ και από τα αποτελέσματα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, όπου διαμορφώθηκε οριακά χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο. Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες ενώ πτώση καταγράφει ο χρυσός.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει