ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

467

Για όλους καλά λόγια

Έναν καλό λόγο για πολλούς περιφερειακούς συμβούλους είχε ο κ. Αρναουτάκης χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Για τον Ζαχαρία Κεφαλογιάννη σχεδόν προέβλεψε ότι… θα είναι βουλευτής (της ΝΔ) την επόμενη περίοδο λέγοντας ότι θα κάνει ερωτήσεις και επερωτήσεις για την Κρήτη.

Αλλά και για τον Μιχάλη Κλάδο του ΣΥΡΙΖΑ… τον έχει ήδη βουλευτή όπως είπε: « σας αντιμετωπιζουμε με σεβασμό ως βουλευτή, διότι έχετε εκλεγεί βουλευτής, ανεξάρτητα αν ο πρωθυπουργός επέλεξε την Κρήτη και το Ηράκλειο για τη βουλευτική έδρα του. Γι’ αυτό άλλωστε είστε και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης» είπε.

 

@patris
Δηλαδή, για να καταλάβω, σήμερα συμπληρώνουμε 24 ώρες χωρίς υπουργό…Ανάπτυξης;  Και μετά σου λέει πώς καταστρέφονται  οι χώρες.
Sersemis

ο Σπύρος Δανέλλης

 

Μα, ετοιμάζεται για ΣΥΡΙΖΑ;

Επικρίθηκε ο Σπύρος Δανέλλης για την κίνησή του να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία στο Ίδρυμα της Τήνου, καθώς θεωρήθηκε ότι έχει…χαρακτήρα μελλοντικής συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα.

«Πάλι τα ίδια! Δηλαδή όταν είσαι συνεπής πρέπει να έχεις υστερόβουλες σκέψεις; Εγώ απλώς στήριξα την τροπολογία που είχα συνυπογράψει πριν τρία χρόνια, για να επανέλθει το αρχικό καθεστώς» είπε ο κ. Δανέλλης στο Ράδιο Κρήτη.

Θυμίζω ότι παρά τις αντιδράσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αλλά και κάποιων βουλευτών των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έκανε αποδεκτή τη βουλευτική τροπολογία με την οποία το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου επιστρέφει στο προ του 2014 καθεστώς, δηλαδή μετατρέπεται από εκκλησιαστικό ίδρυμα σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

 

Και στον Δήμο Ηρακλείου

…Τελικά, θα πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, ενώ ο κ. Δανέλλης αναφερόταν στους άθλιους κυβερνητικούς χειρισμούς στο αυταπόδεικτο σκάνδαλο της Novartis.

«Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση. Μπροστά σε τόσα εθνικά προβλήματα και κινδύνους δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» τόνισε.

Και γέλασε όταν ρωτήθηκε για τον Δήμο Ηρακλείου.

«Εάν με ενδιέφερε αυτό, γιατί να πάω σε αυτό τον φορέα και όχι σε έναν άλλο που έχει πλειοψηφικό ρεύμα στον Δήμο;»

 

Ποιοι είχαν ψηφίσει

Αμάν πια με αυτή τη…διάταξη που τρώει τους υπουργούς! Αναφέρομαι στον νόμο για την επιδότηση ενοικίου που έγινε για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και οποίοι έκαναν χρήση. Ήδη πήραν την άγουσα η Ράνια και ο σύντροφος Παπαδημητρίου. Το έψαξα όμως και είδα τι συνέβη στη Βουλή όταν ήρθε η τροπολογία. Διαταξη που ψηφίστηκε από 221 βουλευτές που προέρχονταν από  όλα τα κόμματα. Και κατά ψήφισαν 64 βουλευτές που προέρχονταν από ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι), Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Φυσικά με μια λεπτομέρεια: ότι ήταν μέσα στο μνημόνιο που τότε τα μπλοκ ήταν ξεκάθαρα.

 

Επίσημα στη ΝΔ

Σας τα έλεγα χθες. Ανακοινώθηκε και επισήμως η προσχώρηση της μέχρι πρότινος ανεξάρτητης βουλευτή Κατερίνας Μάρκου στη Νέα Δημοκρατία, μετά το χθεσινό ραντεβού που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως τονίζει η κυρία Μάρκου, «ενώνω από σήμερα τις δυνάμεις μου με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενός πολιτικού που έχει αποδείξει ότι πιστεύει στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και είναι έτοιμος να τις υλοποιήσει. Ενός πολιτικού που θέλει και μπορεί να υπερβεί επίπλαστες διαχωριστικές γραμμές που ανήκουν στο παρελθόν και οι οποίες έχουν βλάψει την πατρίδα μας».

 

Θα το πληρώσουμε χρυσάφι

Δεν ξέρω πώς θα καταφέρουν οι φωτογράφοι να ανατρέψουν αυτή την απόφαση της κυβέρνησης, να τους πάρει το αντικείμενο της ταυτότητας και του διαβατηρίου- το τελευταίο που τους έχει απομείνει μετά τις τεχνολογικές εξελίξεις με τις ψηφιακές κάμερες και τα σύγχρονα τηλέφωνα. Αυτό που ξέρω είναι ότι ως…κράτος θα το πληρώσουμε χρυσάφι όλο αυτό το μοντέλο. Διότι προφανώς η εταιρεία είναι μία που θα πάρει το έργο με την εγκατάσταση των μηχανημάτων στα αστυνομικά τμήματα και ταυτόχρονα θα έχει το σέρβις, τα αναλώσιμα κλπ. Πάρτι κανονικό πάλι…

 

Περάστε την άλλη εβδομάδα;

…Και καλά, θα πηγαίνεις στο αστυνομικό τμήμα να σου βγάζουν αμέσως φωτογραφία για διαβατήριο και ταυτότητα (το οποίο θα πληρώνεις, για να μην νομίζουν ορισμένοι…), αλλά τι θα συμβαίνει όταν το μηχάνημα είναι μπλοκαρισμένο ή χαλασμένο; Θα σου λένε “πέρνα την άλλη εβδομάδα μέχρι να έρθει το σέρβις;”. Ή πηγαίνετε στον διπλανό νομό; Εκτός κι αν εκπαιδεύσουν τους αστυνομικούς να κάνουν κι αυτή τη δουλειά- τούτο τους έλειπε ακόμη!

 

Οι δήμαρχοι παρόντες!

Η νεοσύστατη Ένωση Δημάρχων Κρήτης έχει λίγο χρόνο αλλά τεράστια εμπειρία.

Η νεοσύστατη Ένωση Δημάρχων Κρήτης έκοψε την πίτα της στο ιστορικό καφέ Κήπος

Και σιγά σιγά κάνει τις εμφανίσεις της.

Όπως το βράδυ της Δευτέρας, που έκοψε την πίτα της στο ιστορικό καφέ Κήπος (άψογη η φιλοξενία του Βασίλη Σταθάκη).

Εκεί ήταν  σχεδόν το σύνολο  των νυν, τέως και πρώην δημάρχων του νομού Χανίων, μητροπολιτών, του διευθυντή της ΕΛΑΣ υποστράτηγου Λαγουδάκη,  εκπροσώπων τοπικών φορέων και του Δ.Σ. της Ένωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε η κ.Ντόρα Μπακογιάννη, ως πρώην δήμαρχος Αθήνας και μέλος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, που λίγο νωρίτερα στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης είχε ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης τόνισαν με δηλώσεις τους την ανάγκη να αξιοποιηθεί από τους νυν δημάρχους η θετική εμπειρία και γνώση των διατελεσάντων δημάρχων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών που υπηρέτησαν, γεγονός που αποτελεί πρωταρχικό, καταστατικό σκοπό της Ένωσης.

 

οι εργασίες της 43ης εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)

Η νέα διοίκηση για τα Επιμελητήρια

Στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά έγιναν οι εργασίες της 43ης εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν).

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, πέρα από τους προέδρους παρευρέθηκαν και τα μέλη των διοικήσεων από 18 νησιωτικά Επιμελητήρια-μέλη του ΕΟΑΕΝ και φυσικά του Ηρακλείου όπως και από όλη την Κρήτη. Πρόεδρος εξελέγη ο Σωτ. Σκιαδαρέσης, ο κ. Ρεϊζάκης από το Ρέθυμνο β’ αντιπρόεδρος,  ενώ μέλος της διοίκησης εξελέγη ο κ. Ζερβούδης από το Ηράκλειο.

 

στη Ρώμη, με τις φωτογραφίες από το χιονισμένο Κολοσσαίο να προκαλούν θαυμασμό

Ο καιρός τρελάθηκε

Πραγματικά έχει τρελαθεί ο καιρός! Την ώρα που κύμα σιβηρικού ψύχους απλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -18 βαθμούς Κελσίου, εμείς το Σαββατοκύριακο μπορεί να φτάσουμε τους 25! Ενώ πυκνό χιόνι πέφτει ήδη από την Κυριακή σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις, δημιουργώντας ειδυλλιακές εικόνες, εδώ… κάτι ψιλοβροχές, τουλάχιστον στην Κρήτη.

Το τοπίο είναι μαγευτικό παντού (δείτε στη Ρώμη, με τις φωτογραφίες από το χιονισμένο Κολοσσαίο να προκαλούν θαυμασμό) ενώ εμείς ετοιμαζόμαστε να πούμε το νερό νεράκι!

 

Υποψήφιος

«Μα είναι δυνατόν να μην είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στο ψηφοδέλτιο; Γίνεται ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά χωρίς Μαρκογιαννάκη;» απάντησε ο πρώην υπουργός όταν ερωτήθηκε. Αυτά ακούει ο Τραγάκης και γίνεται… τούρμπο.

 

Σπάνιες

Στη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Σπανίων Παθήσεων με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στη σύνδεσή του με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο, για να συμμετέχει ισότιμα στις επιστημονικές εξελίξεις, προχωρά το Υπουργείο Υγείας. Χρειαζόταν.

 

Δροσιά

«Τουλάχιστον με δρόσισε». Αυτό ήταν το χιουμοριστικό σχόλιο της τομεάρχη Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη μετά από την χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά «επίθεση» εναντίον της με νερό.

Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις η κ. Μπακογιάννη έφθασε έξω από την Περιφέρεια Κρήτης. Μία γυναίκα, η οποία φαινόταν πως είχε διανοητικά προβλήματα πέταξε νερό στην κ. Μπακογιάννη.

Στο περιστατικό δεν δόθηκε συνέχεια, αν και οι άνδρες της ασφάλειας συνέλαβαν τη γυναίκα. Παρ’ όλα αυτά η κ. Μπακογιάννη έδωσε τέλος στο συμβάν και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη.

 

Ο Ύψιστος

Πολλά σχεδιάζονται, πολύ περισσότερα υπάρχουν στο μυαλό ορισμένων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο χρόνος είναι μεγάλος- δεν είναι μόνο ότι θα μεσολαβήσουν πολιτικά γεγονότα- και έρχονται… ξαφνικές ειδήσεις, απρόοπτα που αλλάζουν τελείως τη ζωή ενός ανθρώπου. Μόνο ο Ύψιστος ξέρει…

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει