4Χ4=44 και… τίτλος για Ηρόδοτο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

254

Την τύχη στα χέρια του ή μάλλον στα πόδια των παικτών του κρατάει ο Ηρόδοτος σε ό,τι αφορά τη μάχη του τίτλου. Η νίκη του επί του Αιγάλεω ήταν σημαντική αφού του έδωσε προβάδισμα τριών πόντων, που στην ουσία είναι τέσσερις, αφού υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ωστόσο ο δρόμος μέχρι το φινάλε κρύβει παγίδες και ο Ηρόδοτος καλείται να τις αποφύγει και να κάνει το απόλυτο για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκρισή του στα μπαράζ ανόδου.

Ο Ηρόδοτος (32 β.) έχει πλέον την ψυχολογία με το μέρος του, αλλά και ένα δύσκολο πρόγραμμα, ενώ το μειονέκτημά του σε σχέση με το Αιγάλεω είναι ότι έχει το ρεπό του και μάλιστα την τελευταία αγωνιστική, οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει μια διαφορά τουλάχιστον τριών βαθμών για να αισθάνεται σίγουρος πρωταθλητής.

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού αν κάνει το 4Χ4, φτάνει τους 44 βαθμούς και  κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο στον 8ο όμιλο. Το κλειδί στην πορεία της είναι κυρίως τα εκτός έδρας ματς σε Ταύρο και Ατσαλένιο με Φωστήρα και ΠΟΑ, δυο ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς σωτηρίας. Αν ο Ηρόδοτος περάσει από αυτές τις δυο «καυτές» έδρες, θα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση.

Εντός έδρας θα υποδεχθεί κατά σειρά Κηφισιά και ΑΕ Μυλοποτάμου. Ούτε αυτά τα παιχνίδια είναι εύκολα, αφού και πάλι αντιμετωπίζει ομάδες που θα έχουν ανάγκη βαθμών για παραμονή, αλλά στη Νέα Αλικαρνασσό ο Ηρόδοτος εύκολα ή δύσκολα από την στιγμή που πάει για την υπέρβαση οφείλει να τα κερδίσει.

Το Αιγάλεω (29β.) έχει πέντε ματς, τρία εντός και δυο εκτός έδρας, και το ανώτατο όριο που μπορεί να φτάσει είναι 44 βαθμοί.

Τα δυο εκτός είναι με την ΑΕ Μυλοποτάμου και με  τον Αγιο Ιερόθεο δυο ομάδες που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή τους. Ακόμα στα εντός πάντως αναμένεται να έχει δύσκολο έργο αρχής γενομένης με την Κηφισιά του πρώην προπονητή του Ηλία Καλοπήτα που θέλει βαθμούς σωτηρίας…

OI TEΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΟΦΕΣ

18η (4/3)
• Φωστήρας-Ηρόδοτος
• Αιγάλεω-Κηφισιά

19η (11/3)
• Ηρόδοτος-Κηφισιά
• ΑΕ Μυλοποτάμου-Αιγάλεω

20η (18/3)
• ΠΟΑ-Ηρόδοτος
• Αιγάλεω-ΟΦΙ

21η (24/3)
• Ηρόδοτος-Α.Ε. Μυλοποτάμου
• Αγ. Ιερόθεος-Αιγάλεω

22η (1/4)
• Αιγάλεω-Παλαιόχωρα
Ρεπό: Ηρόδοτος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει