Έκοψε την πίτα του ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο-Candia

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ κ. Γ. ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ

2.221

Ο Όμιλος Ηράκλειο-Candia πραγματοποίησε την 1η Πανηγυρική Συνεστίαση Φεβρουαρίου, την Τρίτη 13/02/2018 στο ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟ.

Επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής ήταν ο ορθοπεδικός γιατρός κος ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και η ομιλία του είχε θέμα:

«Χρήση των αυξητικών παραγόντων (PRP) στην ορθοπεδική, στην αθλητική τραυματολογία και αναδυόμενες χρήσεις (αισθητική, γενική χειρουργική κλπ)».

Στην εκδήλωση αυτή μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του Ομίλου μας. Όλοι παρακολουθήσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον την ενδιαφέρουσα ομιλία καθώς και τις διαφάνειες που προβλήθηκαν. Ο κος Στεφανουδάκης με την τεράστια πείρα και την πολύχρονη εμπειρία του κατάφερε με τη μεστή και παραστατική του ομιλία να κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η χρήση των αυξητικών παραγόντων (PRP).

Έκοψε την πίτα του ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο-Candia

Platelet-Rich Plasma (Σύντμηση: PRP) είναι το πλάσμα του αίματος που έχει εμπλουτιστεί με αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα γνωστά για τη συμμετοχή τους στην πήξη του αίματος. Όταν ενεργοποιούνται στο σώμα, απελευθερώνουν πρωτεΐνες επούλωσης, που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες.

Ως μια συμπυκνωμένη πηγή των αυτόλογων αιμοπεταλίων, το PRP περιέχει (και απελευθερώνει μέσα από αποκοκκίωση) διάφορους παράγοντες ανάπτυξης και άλλες κυτοκίνες που διεγείρουν την επούλωση των οστών και των μαλακών μορίων.

Οι αυξητικοί παράγοντες δρουν συνεργιστικά επιταχύνοντας την αποκατάσταση της βλάβης. Η φιλοσοφία της μεθόδου βασίζεται στην:

  • Προσέλκυση των απαραίτητων για επούλωση    κυττάρων στην περιοχή της βλάβης
  • Πολλαπλασιασμό των κυττάρων αυτών
  • Διαφοροποίηση των κυττάρων αυτών   σε μορφή ανάλογη με τον ιστό επούλωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, ο πρόεδρος του Ομίλου Αριστοτέλης Μαρκάκης βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον ομιλητή για την πολύχρονη προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου μας από το επίτιμο μέλος μας, τον “χρυσό” Παραολυμπιονίκη Στεφανουδάκη Μανώλη. Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο συγγραφές Μάρκος Μαρινάκης, σύζυγος του μέλους μας Ευστρατίας και ο οποίος δώρισε στον ομιλητή το νέο του βιβλίο.

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική τους προσφορά στην εκδήλωσή μας:

– Την κα ΣαΒοϊδάκη (ΣΑΒΟΪΔΑΚΗ Α.Ε. bakery & patisserie)

  • Την κα Ζαχαροπούλου (Κοσμηματοπωλείο «ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ»).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει