Παίρνει σάρκα και οστά το όραμα για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

394

Η ολοκλήρωση των εσωτερικών εκθεσιακών χώρων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ήταν το θέμα συζήτησης του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με τους εκπροσώπους του Μουσείου.

Ένα υπερσύγχρονο μουσείο με ρόλο πρωταγωνιστή σε Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό επιζητούν οι εκπρόσωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, επιχειρώντας παράλληλα να δημιουργήσουν ένα μουσείο ανοιχτό προς την κοινωνία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα ολοκλήρωσης των εκθεσιακών χώρων. Στη συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια, οι εκπρόσωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εσωτερικών εκθεσιακών χώρων με βάση την εγκεκριμένη μελέτη που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, καθώς, όπως είπαν, στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμισή του και να μπει στον ευρωπαϊκό χάρτη ως προορισμός με «πρωταγωνιστικό» ρόλο σε Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ήταν το θέμα συζήτησης του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με τους εκπροσώπους του Μουσείου.

Οι εκπρόσωποι του Μουσείου, παράλληλα, ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη ότι, έχει αποδώσει η μέχρι σήμερα συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας στην αναβάθμιση της υποδομής και λειτουργίας του Μουσείου καθώς, όπως είπαν, υπάρχει συνεχής αύξηση της επισκεψιμότητας, των εσόδων και πρόσθεσαν ότι είναι ένα μουσείο ανοιχτό στην κοινωνία, έχοντας μειώσει από πέρυσι την τιμή εισιτηρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής του Μουσείου καθηγητής Μωυσής Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Γιώργος Αεράκης και ο αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου Νίκος Πουλακάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει