Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Δεν κατάφερε ν’ αντιμετωπίσει τις αναταράξεις

218

Έντονη μεταβλητότητα κατέγραψε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας τελικά με μικρή πτώση, το οποίο αν και κατάφερε να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι μάχες long-short.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,20% κλείνοντας στις 821,85 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 811,54 (-1,45%) και 829,06 μονάδων (+0,68%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,4 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 45,4 εκατ. Τεμάχια.

Αρνητικά επίσης λειτούργησε και η συνέχιση της πτώσης των ελληνικών ομολόγων χθες, η οποία αποτυπώνει ότι η αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα παραμένει και το αναγκαίο επίπεδο εμπιστοσύνης δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Η αναμενόμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch την Παρασκευή, έχει λίγο-πολύ αποτιμηθεί από την αγορά και δεν αναμένεται να αλλάξει ριζικά το κλίμα, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κινηθεί με τα ίδια συντηρητικά βήματα που κινήθηκε και η S&P τον Ιανουάριο.

Σε αυτό το κλίμα, επίσης, αρχίζει και καλλιεργείται η εκτίμηση ότι η άσχημη επίδοση του 7ετούς ομολόγου που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στο δρόμο της επόμενης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, στην οποία και θέλει να προχωρήσει πριν το καλοκαίρι.

Στις διεθνείς αγορές μικρή πτώση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μετά τη διήμερη άνοδο, με τους επενδυτές να χωνεύουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού που δημοσίευσε η κυβέρνηση Τραμπ. Στην αγορά συναλλάγαμτος το ευρώ ενισχύθηκε ελαφρά έναντι του δολα΄ριου με το χρυσό να σημειώνει αντίστοιχη άνοδο. Μικρή πτώση σημειωσε το πετρέλαιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει